05 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Faner for konfliktret

Faner for konfliktret

Onsdag, 16. april, 2008, 00:00:00

Intiativet bag ¤¤Fingrene væk fra konfliktretten¤¤ markerer afleveringen af protestunderskrifter med faneborg ved Christiansborg den 24. april

af Hans Brinkmann
Den 24. april kl. 10 - 12 får statsministeren overrakt de underskrifter, der er afgivet i forhold til kampagnen 'fingrene væk fra konfliktretten'
- Fanerne er en opbakning til, at regeringen står fast på kravet om, at de danske regler gælder, når udlændinge arbejdet i Danmark - uanset hvor de kommer fra, siger en af initiativtagerne, Peter Kay Mortensen, formand for LO-Storkøbenhavn.
Han opfordrer fagforeninger landet over til at møde op ved Christiansborg og vise fanen i forbindelse med overrækkelsen af underskrifterne, der kræver garantier for konfliktretten.
Fogh får overrakt underskrifterne i forbindelse med Folketingets 3. og sidste behandling af Lissabontraktaten.
- Faneborgen er et signal om, at fagbevægelsen er på Christiansborg for at markere, at vi har ret til at konflikte. Den ret vil vi ikke have beskåret af EU, siger han.
- Hvis vi skal undgå problemer med at blive overrendt af udenlandsk arbejdskraft, som arbejder på uorganiserede vilkår, så er der brug for en topmøde-erklæring i forbindelse med den endelige ratifikation af traktaten. Derfor ber` vi Fogh om at tage spørgsmålet op på topmødet, siger Peter Kay Mortensen.
- EF-Domstolen kan ikke underkende vores ret til at konflikte, heller ikke i forhold til udstationeringsdirektivet. Statsministeren må få en dansk erklæring godkendt, som garanterer at konfliktretten er vores eget anliggende, siger han.
- Kommissionen har sagt, at den er enig i at den nordiske model gælder, så det skulle ikke være noget problem at få en erklæring godkendt, siger Peter Kay Mortensen.
Tilmelding og yderligere oplysning om faneborgen rettes til Mads Bruun Petersen på mbp@tib.dk.

Artiklen har tidligere været bragt på www.fagligtansvar.dk


Efter Vaxholm - hvordan sikres konfliktretten?

Konference mandag den 21. april kl. 10-15:
Velkomst: Peter Kay Mortensen, formand for LO Storkøbenhavn
10 - 12.30: Hvordan sikres den danske model og konfliktretten?
Indledning ved Klaus Petersen, jurist og arbejdsmarkedsforsker (Københavns Universitet).
Herefter debat mellem arbejdsmarkedsordførerne fra Folketingets partier: Karsten Hønge (SF), Line Barfod (Enhedslisten) og LO-formand Harald Børsting, FTF-formand Bente Sorgenfrey og næstformand i Bygge-, Anlægs- og Træ-kartellet, Arne Johansen.
Frokostpause: 12.30 - 13.15
13.15 - 15: Efter Vaxholm - hvilken vej for europæiske fagbevægelse og konfliktretten?
Debat med EU-politikere (Jan Andersson (S), Hanne Dahl (Junibevægelsen), Søren Søndergaard (Folkebevægelsen) og Morten Messerschmidt (DF) og forhandlingschef Gunnar Ericson (svensk Byggnas).
Afslutning:
Anders Olesen, Fagligt Ansvar
Ordstyrere: Finn Sørensen, Fagligt Ansvar og Hans Halvorsen, LO Århus
Konferencen afholdes hos Dansk El-Forbund, Tikøbgade 9, København.
Tilmelding til Bente Thorup (bente.thorup@3f.dk) eller på telefon: 88 92 26 96. Deltagergebyr: 200 kr. som indbetales på giro750-3520.
Arrangører: www.fingrenevaek.dk (v. Fagligt Ansvar og LO Storbyerne)

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. apr. 2008 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:39

Indland