Tillidsreræsentanter fra de kommunale arbejdspladser i Århus Kommune er ikke tilfredse med de foreløbige resultater af OK-forhandlingerne
Det er langt fra godt nok!
Sådan indledes en udtalelse, vedtaget af tillidsrepræsentanter fra de kommunale arbejdspladser i Århus Kommune. De var onsdag eftermiddag til møde i Den Kommunale Fællesrepræsentation (DKF) i byen for at diskutere den aktuelle overenskomstsituation.
- Stemningen blandt tillidsfolkene er ikke til at tage fejl af. De melder om stor kampvilje på arbejdspladserne, hvis ikke deres krav bliver indfriet. Samtidig advarer de mod at sælge sig for dyrt og giver klart til kende, at de resultater, vi foreløbig har set, ikke er gode nok til, at de vil sige ja, fortæller Kirsten Normann Andersen, medlem af forretningsudvalget i DKF.
Som en helt naturlig følge af den stemning, lyder opfordringen fra mødet til de kommunale arbejdsgivere, at de bør tage arbejdspladsernes signaler meget alvorligt.
Mødet i det tværfaglige samarbejde har været planlagt længe, og fandt sted på et tidspunkt, hvor en række forbund har indgået delforlig med KL. Delforligene omhandler knap halvdelen af medlemmerne i KTO-fællesskabet.
- Til gengæld mangler der stadig et samlet forlig på KTO-området. Så det er en meget speciel situation her lige før organisationerne skal afsende strejkevarsel til arbejdsgiverne (i dag fredag, red.). Strejkevarslerne bliver sendt af sted med vidt forskellige begrundelser. Signalet fra DKF er dog stadig, at vi er fælles om, at der skal ekstra penge på bordet, og at vi ikke vil spises af med de procenter, der er handlet hjem på statens område, siger Kirsten Normann Andersen til Arbejderen.
Lærerne, akademikerne og socialpædagogerne var de første, der fik et delforlig i hus.
Onsdag fulgte så BUPL, Dansk Metal, HK/Kommunal og Dansk Funktionærforbund trop. De har tilsammen 104.000 medlemmer, hvoraf BUPL alene tegner sig for cirka 60.000.
Pædagogernes formand er godt tilfreds med delforliget som betyder højere grundløn for alle pædagoggrupper, bedre muligheder for lønudvikling for erfarne pædagoger, pensionsforbedringer og ekstra seniorfridage.
Han understreger at delforliget handler om BUPL`s organisationsspecifikke krav.
- Hertil skal lægges de generelle lønstigninger, som skal sikres gennem forhandlingsfællesskabet i KTO. Her mangler vi stadig et KTO-forlig om den samlede økonomiske ramme, som skal sikre pædagogerne et ordentligt lønløft. Det vil være afgørende for, om vi i den sidste ende vurderer, at helheden i resultatet er tilfredsstillende, mener Henning Pedersen.
Aftalen med HK/Kommunal omfatter knap 40.000 lønmodtagere. Formand Bodil Otte håber, at delforliget kan bane vejen for en KTO-aftale, så der kan præsenteres et samlet resultat.
Det er en forudsætning, at KL og KTO laver en overordnet aftale om de generelle lønstigninger og den samlede økonomiske ramme, før delforligene kan træde i kraft.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278