Social- og sundhedsarbejderne i Hedensted er virkelig tændt på at konflikte. Forsommerens strejke har styrket sammenhold og solidaritetsfølelse
- Jeg har aldrig før oplevet, at medlemmerne har været så obs på, hvad der sker i overenskomstforhandlingerne, fortæller Else Clausen, tillidsrepræsentant i ældreplejen i Hedensted.
- De vil ikke 'nøjes med' den her gang, de er helt tændt på at konflikte. De bliver skuffede, når de hører, at de ikke er udtaget.
Flere fra Hedensted var med i forsommerens overenskomststridige strejker. Der blev også arrangeret protesttog gennem byen. Det har virkelig øget sammenholdet og solidaritetsfølelsen, fortæller Else Clausen. Hun er meget indstillet på, at de skal være meget synlige under en konflikt, selvom de ikke selv er i strejke.
- Vi skal være en slags backing gruppe. Ideen om en fælles landsdækkende aktionsdag synes jeg også er hel fin. Det er vigtigt, at alle kommer til at føle, at de er en del af konflikten.
Else Clausen håber på, at en eventuel konflikt vil omfatte flere forbund.
- Det er bedre, hvis hele KTO er med, og jeg tror da, de er med på det, for eksempel er skolelærere og politibetjente godt utilfredse.
Else Clausen har oplevet, at social- og sundhedsarbejdernes løn har stået nærmest i stampe, siden der blev indført Ny Løn.
- Vores løn slår simpelthen ikke til for unge mennesker, som skal til at stifte hjem, for slet ikke at tale om alenemødre. Jeg er skuffet over, at Helle Thorning-Schmidt gik med til, at de ekstra penge der sættes af til forhandlingerne, er nogen vi alligevel skulle have haft senere.
Hun er også godt vred på regeringen.
- Alle valgløfterne er væk. De kan godt gå hjem og vugge, hvis de tror, at skattelettelser kan erstatte vores lønløft. Skattelettelserne kommer jo mest de højtlønnede til gode.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278