Da finansministeren mandag trak i nødbremsen for salget af DONG, udløste han en regning på op mod en halv milliard kroner i salgsomkostninger
Det er dyrt at forberede en privatisering - og endnu dyrere når man ombestemmer sig.
Da finansministeren i mandags trak i nødbremsen for salget af DONG, udløste han en regning på op mod en halv milliard kroner. Penge som både staten og DONG nu skal betale.
- Jeg kan ikke sætte tal på. Men det er en ganske kostbar affære at forberede en børsnotering, siger selskabets koncernchef, Anders Eldrup, ifølge business.dk
Staten skal betale adskillige millioner til sin finansielle rådgiver, amerikanske Rotschild. Desuden har staten indhentet en del juridiske råd. Finansministeriet har tidligere anslået sine samlede udgifter til rådgivning til cirka 70 millioner kroner.
Også DONG må til lommerne. Dels har energikoncernen brugt et ukendt antal kroner til juridisk og økonomisk rådgivning. Desuden er der trykt salgsmaterialer i forbindelse med salget. Dertil kommer lønninger til cirka 50 medarbejdere, som i næsten et år har arbejdet frem mod en børnsnotering.
Enhedslisten har som det eneste parti i Folketinget kæmpet en sej kamp for at blokere for salget. Per Clausen noterer sig nu, at flere partier bag salget af DONG er kommet i tvivl. Dem opfordrer han til at tænke sig om igen.
- Meget har ændret sig siden denne beslutning blev truffet, og det fremstår i dag temmelig dumt at ofre mulighederne for at bruge DONG som en statslig energipolitisk aktør for at realisere en engangsindtægt til staten, anfører Per Clausen.
Privatiseringen af DONG vil ifølge partiet gøre det umuligt for samfundet at føre en ansvarlig klima- og energipolitik.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278