13 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Unge og gamle i takt

Unge og gamle i takt

Lørdag, 10. november, 2007, 00:00:00

Både de strejkende og de gamle i 3F har lært meget af at føre en fælles arbejdskamp.

Vi øger kun klassens visioner og magt, hvis vi og de unge kan finde en takt
Således lyder det i et digt af Carl Scharnberg, som blev læst op, da der i går var sejrsfest hos 3F på Sommervej i Århus.
Anledningen til festen var, at de 19 strejkende fra shg havde vundet deres kamp for at få en overenskomst. På mandag møder de igen på arbejde.
Dagens arrangement viste, at de unge og de gamle havde fundet takten - med stort udbytte for begge parter.
- Det har været et langt forløb, som startede i marts måned, hvor de ansatte fra SHG henvendte sig først gang, lød det fra faglig sekretær i 3F, Jan Sylvest Andersen, da han bød velkommen. Og han pointerede, at det havde været meget lærerigt for både unge og gamle at finde et fælles fodslag.
- Jeg tror de strejkende har lært en masse. Men jeg har også lært meget af de strejkende. Det må jeg sige. Tak for det. Og tak også til alle jer andre for den solidaritet I har udvist. Det kunne arbejdsgiveren mærke. Vores udholdenhed og jeres solidaritet er det som gør, at vi kan feste i dag, sagde Jan Sylvest.

Sammenhold
Også fra de tidligere strejkende blev der budt velkommen:
- Det har har været en vigtig konflikt, sagde Michael Raagaard, talsmænd for shg-arbejderne. Han er den ældste af de 19 nu tidligere strejkende. Kun tre har været over 30. Resten er mellem 16 og 23 år.
- Den her konflikt er ikke kun gjort med en kæmpe organisation fra 3F, men også fordi de unge har villet det, lød det inden han sluttede med en stor tak til 3F.
Fra den anden talsmand, Peter Haldborg, blev der også sagt tak til hjælperne fra 3F.
- Personlig har jeg lært meget af Jan Skytte og hans måde at snakke til chaufførerne når vi skulle have dem til at vende om, lød det humoristisk fra Peter.
- Tak også til mine tidligere strejkende kolleger. Vi har fandeme stået sammen. På mandag står vi igen ude på arbejdspladsen klokken 11 med bedre løn og bedre arbejdsforhold. Nu er vi parat til at give kunderne en rigtig god service, for at vise, at det her vil vi virkelig, lød det fra Peter Haldborg.

Valgtaler
Og så blev der ellers drukket fadøl og spist pølser, som skraldemændene stod for at grille. Sunget sange og knyttet næverne. Snakket om solidaritet og sammenhold.
Og ind i mellem var der valgtaler fra tre fremmødte folketingskandidater.
- Jeg er fuld af beundring over det I har gjort og det sammenhold I har haft. Overenskomsterne er i virkeligheden det mest centrale i hele fagbevægelsen. I skal være klar over, at det I har gjort har en meget stor virkning for mange andre virksomheder. Mange burde sige jer tak, det vil jeg også gøre, lød det fra Ejgil Andersen fra SF.
- Jeg er glad for at vi fejrer jer i dag - vi burde fejre mange flere overenskomster, sagde Svend Auken fra Socialdemokraterne.
- Vi har masser af mennesker, som arbejder for fuldstændig umenneskelige forhold. Det er vilkårene for mange mennesker, ikke mindst dem med en anden baggrund end vores. Vi er ved at bevæge os mod et samfund med A og B-mennesker, fortsatte han og nævnte alle de filippinske piger, som står ved busstoppestederne nord for København, mens der i kældrene bor underbetalte bygningsarbejdere.
- Det vi står overfor i dag er et eksempel på, at det nytter at føre faglig kamp. Det nytter at lave blokade. Det bliver vi ellers i tide og utide belært om ikke duer, sluttede Enhedslistens Per Clausen talerækken.
Jeres kamp er et udtryk for, at vi mennesker ikke vil finde os i alting, sluttede han.
Og så blev der igen sunget og knyttet næver.
En bevæget dag, lød det til sidst fra de strejkende.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


10. nov. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:45

Indland