Vi har gjort op med den økonomiske ulighed, nu står vi overfor en ny ulighed, nemlig at nogle ikke er sociale, uddannede og kulturelle nok, sagde Fogh i sin åbningstale
Alle har i dag chancen for at få et arbejde, det er det største socialpolitiske fremskridt i årtier og har mindsket den sociale og økonomiske ulighed. Nu gælder det kampen mod en ny ulighed: At nogle mennesker mangler sociale, uddannelsesmæssig og kulturelle kompetencer.
Sådan udlagde landets nuværende statsminister Anders Fogh Rasmussen i går teksten i sin åbningstale til Folketinget.
- Regeringen vil iværksætte en bred indsats for at bekæmpe den nye ulighed, sagde Anders Fogh Rasmussen.
Han nævnte konkret indsatsen blandt 'udsatte børn og voksne', hvor det ifølge statsministeren gælder om at give de udsatte mulighed for at tage sig sammen.
Statsministeren henviste blandt andet til den netop fremsatte regeringsplan om 'lige muligheder for udsatte børn og unge'.
- Planen indeholder initiativer, der skal styrke forældrenes evner til at tage ansvar for deres eget og deres børns liv, bekendtgjorde han.
Desuden vil regeringen tage hånd om de sundhedsmæssige problemer blandt 'udsatte grupper'. Det drejer sig ikke om den voldsomme psykiske og fysiske nedslidning blandt landets social- og sundhedsarbejdere, men om dem der lever en usund fritid.
- Der er stigende ulighed, når det gælder sundhed. Regeringen vil udarbejde en national handlingsplan med klare mål for at forebygge usund levevis, fremførte Anders Fogh Rasmussen.
Som det tredje vil regeringen ifølge statsministeren 'etablere akutte sociale tilbud til sindslidende'. Fogh kommer ikke nærmere ind på hvad denne brandslukningsøvelse skal bestå i, udover at 'hjælpe sindslidende til en meningsfuld dagligdag'.
Endelig skal der sættes specielt ind overfor indvandrerkvinder, som ifølge statsministeren er en del af 'den nye ulighed'. Ligestillingsministeren sendes i den forbindelse på dialogmøde-rundtur i landet
Anders Fogh Rasmussen brugte den første tredjedel af sin tale til at slå fast, at vi står midt i en værdikamp - og at verdensmesteren i den kamp er udpeget på forhånd:
- Ifølge Verdensbanken er Danmark verdensmester i demokrati. Blandt andet fordi vi har en fri presse, og vi kæmper for ytringsfriheden. Det kan vi godt tillade os at være stolte over, sagde statsministeren og understregede, at verdensmesterskabet forpligter til stædig modstand mod enhver form for indskrænkning af ytringsfriheden, det være sig 'på skrift, i tale eller tegninger'.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278