Massiv markedsføring skaffer nye medlemmer til Det Faglige Hus og Kristelig Fagbevægelse. De bruger flere penge på reklamer, end der kommer ind i kontingent
Gratis kontingent i de to første måneder og en gave hver gang du melder et nyt medlem ind.
Det er et par af de midler, der på årets første seks måneder har lokket 4500 nye medlemmer til Kristelig Fagbevægelse, der består af Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse.
Medlemmerne kommer ikke af sig selv.
- Vi har brugt omkring otte millioner kroner på markedsføring i år. Det er en helt bevidst satsning, siger formand Søren Fibiger Olesen til Arbejderen.
Om foreningen bruger ligeså mange penge på området i 2008, er der ikke taget stilling til endnu. Søren Fibiger Olesen er dog overbevist om, at reklamekronerne er givet godt ud, også selvom der indtil nu er brugt flere penge på reklamer, end der er kommet retur i kontingentkroner. Det ser han ikke noget problem i.
- Det er klart, at vi ikke kan gøre det for mange år i træk. Men vi tror på, at kontingentkronerne fra nye medlemmer nok skal opveje udgifterne til markedsføring på sigt.
Kristelig Fagbevægelse regner med at nå op på 12.000 nye medlemmer i den 'faglige' afdeling, inden årets udgang og dermed slå sidste års tilgang.
I dag har Kristelig Fagforening omkring 102.000 medlemmer, mens cirka 176.000 er med i Kristelig A-kasse, der er Danmarks fjerde største a-kasse.
Det Faglige Hus går efter at blive 'den største fagforening i Danmark i løbet af ti år', udtaler forretningsfører Johnny Nim til Ritzau.
Også her lokkes der med hvervegaver og 'landets billigste samlede løsning på fagforening og a-kasse'. Der er kommet cirka 5500 nye medlemmer til i år.
Samlet set har foreningen rundet 53.000 medlemmer, og forretningsføreren forventer, at årets investering skaffer mellem 13.000-14.000 nye medlemmer.
Det har ikke været muligt til dagens udgave af Arbejderen at få oplyst, hvor mange penge Det Faglige Hus konkret har brugt på reklamer/hvervning i år.
Igennem en række år er der forsvundet tusinder af medlemmer fra den etablerede del af fagbevægelsen. Værst ser det ud for fagforbundene under LO, såsom 3F, HK samt Fag og Arbejde.
- Den samlede organisering på det danske arbejdsmarked falder lidt. Samtidig uddanner medlemmerne sig ud af LO-forbundene og over i andre hovedorganisationer, forklarer LO`s pressechef Rune Nørgaard.
FTF og Akademikernes Centralorganisation nævnes som et par af de hovedorganisationer, der nyder godt af denne forskydning på arbejdsmarkedet.
Rune Nørgaard afviser ikke, at der også er mange tidligere LO-medlemmer som melder sig ind hos de gule. Men han stiller spørgsmålstegn ved, hvor længe de bliver hængende, når de finder ud af, hvad de får for pengene.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278