KL vil godt give de ansatte i plejesektoren højere løn, men så skal andre have mindre. SF, Enhedslisten og DF mener, at højere løn skal være en del af kvalitetsreformen
De ansatte inden for ældreplejen har stor opbakning i befolkningen til deres krav om højere løn. Flere politikere meddeler nu også, at de bakker op om kravet om lønforhøjelser.
Socialdemokraten Tove Larsen, der er formand for Sundheds- og socialudvalget i Kommunernes Landsforening (KL) lover ifølge Berlingske Tidende de ansatte i ældreplejen et lønløft ved overenskomstforhandlingerne til efteråret.
- Jeg hører fra kolleger rundt om i landet, at vikarbureauerne ikke engang kan skaffe folk længere. Det er brandærgerligt og der er kun en vej: Bedre fastholdelse, uddannelse og mere i løn, siger Tove Larsen.
Frederiksbergs borgmester Mads Lebech (K), der er formand for KL`s løn- og personaleudvalg, påpeger imidlertid, at hvis de ansatte inden for den kommunale plejesektor skal have en ekstraordinær lønforhøjelse ved efterårets overenskomstforhandlinger, bliver det på bekostning af andre grupper af kommunalt ansatte.
- Vi har kun én samlet lønpose. Men vi vil godt være med til at diskutere en skævvridning, så nogle grupper får meget mere. Men så bliver der mindre til andre grupper, siger Mads Lebech.
I Folketinget vil både SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten stille krav om, at højere løn skal være en del af kvalitetsreformen. Pia Kjærsgaard vil dog ikke sætte tal på, hvor mange penge der skal øremærkes til de offentligt ansatte. Det vil SF derimod godt.
- Vi vil afsætte en pulje på en milliard kroner til løn til de lavtlønnede. Som politikere har vi et overordnet ansvar for at sikre velfærdsstaten, siger Villy Søvndal, formand for SF, til Information.
Socialdemokraterne vil først til august komme med deres bud på en kvalitetsreform.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278