22 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

SAS-ansatte vrede over straffeaktion

SAS-ansatte vrede over straffeaktion

Fredag, 11. maj, 2007, 00:00:00

Vrede over SAS-ledelsens bebudede fyringer blandt dansk kabinepersonale fik onsdag de faglige organisationer i SAS Danmark til at aflyse et møde med koncernchefen

'Vi er pikerede over, at medarbejdere nu igen skal stå til offentlig spanking og gøres til syndebuk, mens inkompetente - og umådeligt bekostelige - ledelsesdispositioner forbigås i tavshed.'
Med disse - og mange andre - ord meldte AFS, sammenslutningen af faglige organisationer i SAS Danmark, onsdag i afbud til et 'fagligt dialogmøde med SAS` koncernchef Mats Jansson.
Det skete i form af et brev til SAS-chefen. I brevet gør de ansattes organisationer opmærksom på, at koncernchefen savner økonomisk grundlag for sin beslutning om at flytte produktionen af SAS` skandinaviske ruter fra København til Stockholm og Oslo . Dermed skal det danske kabinepersonale erstattes med svensk og norsk personale.
Beslutningen kommer umiddelbart efter en strejke mod elendigt arbejdsmiljø blandt som det danske kabinepersonale, organiseret i CAU gennemførte i slutningen af april. Kabinepersonalet stoppede i øvrigt strejken, da SAS-ledelsen truede med at flytte ruterne fra København, hvis ikke arbejdet blev genoptaget øjeblikkeligt.
'I stedet for en dialog har du nu foranstaltet en straffeaktion over for CAU - en straffeaktion som så oven i købet også straffer alle de andre medarbejdergrupper, der netop ikke har iværksat overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, skriver de faglige organisationer til koncernchefen. Og brevet fortsætter:
'Det får os til at spørge, hvad skal flyttes - og hvorhen -hvis vores svenske eller norske kolleger nedlægger arbejdet overenskomststridigt? Er det nu rettesnoren for koncernledelsens strategiske beslutninger?'
Organisationerne påpeger i brevet en række økonomiske dispositioner fra ledelsens side, der har påført SAS et tab på adskillige hundrede millioner kroner.
'Vi ved alle, at stræben mod forbedringer også indebærer fejltrin. Vi mener dog, at din beslutning i denne sag er et fejltrin, som bør korrigeres, slutter brevet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. maj. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:47

Indland