25 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Politi snager i medlemslister

Politi snager i medlemslister

Onsdag, 07. marts, 2007, 00:00:00

Københavns Politi har benyttet urolighederne på Nørrebro til at gennemrode medlemslister hos ungdomsorganisationen Rød Ungdom

Det syn, som mødte Laurids Hovgaard fra Rød Ungdom, efterlod ingen tvivl: Ungdomsforeningens medlemslister var tydeligt gennemrodet. Politiet ransagede lørdag formiddag - uden dommerkendelse - Rød Ungdoms lokaler på Nørrebro. Lokalerne er samtidig hovedkontor for den landsdækkende ungdomsorganisation.
- Vi aner ikke, om de har taget noget med eller måske taget fotokopier. Hvis det er tilfældet, skal navnene formentlig bruges til registrering. Der var ingen i Rød Ungdoms lokaler, som politiet kunne anholde. Det kunne politiet se ved at kigge ind ad vinduerne. Alligevel brød politiet ind i vores lokaler. Meget tyder på, at de har udnyttet situationen til en fisketur i vores lokaler. Vi har intet at skjule. Men politiet må stille med en dommerkendelse, hvor en domstol har taget stilling til, om politiet har en konkret mistanke. Det her minder mere om en politistat end en retsstat, siger Laurids Hovgaard til Arbejderen.
Rød Ungdom henvendte sig i går til en advokat, som inden længe afleverer en klage til Københavns Politi. Politiet kontaktede på intet tidspunkt Rød Ungdom - hverken for at få nøgler eller for at de unge kunne være til stede under ransagningen, sådan som det er normal praksis.
Samme dag foretog politiet også ransagninger i Solidaritetshuset (som huser solidaritetsbevægelsen Internationalt Forum), på private adresser og i medborgerhuset Folkets Hus. Internationalt Forum forsøger nu at danne sig et overblik over, om politiet har fjernet eller kopieret navne og adresser på de folk, som organisationen samarbejder med i lande som Colombia og Palæstina. Det er et faktum, at dansk efterretningstjeneste samarbejder med fremmede landes efterretningstjeneste - selvom disse lande konsekvent optræder i Amnestys Internationals oversigt over overtrædelser af menneskerettighederne.
Hos Københavns Politi afviser pressechef Flemming Steen Munck at kommentere på fisketuren. Han fastholder, at det alene drejede sig om at finde folk, der havde deltaget i urolighederne.
- Jeg vil ikke kommentere, hvad vi har fundet eller ikke fundet. De pågældende må dokumentere, om der mangler noget. Jeg går ud fra, at de har en forbilledlig orden og billeder som kan dokumentere, om der mangler noget. Det er rigtigt, at vi bare kunne tage nogle kopier. Men jeg synes man skal passe på, ikke at se spøgelser. I den situation vi stod i, havde vi slet ikke tid til at tage på 'fisketur'. Vi lever altså stadig i en retsstat, siger pressechefen til Arbejderen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. mar. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:50

Indland