Hurtig reaktion fra fagbevægelsen stoppede i går kørslen med byggeaffald fra nedrivningen ar Ungdomshuset - men ikke selve nedrivningen
Et fælles fagligt pres førte i går til, at det firma der kørte byggemateriale fra nedrivningen af Ungdomshuset til en affaldsplads, RGS 90 Genbrug A/S i Københavns Sydhavn, stoppede med kørslen.
Firmaet, Chr. Guldhammer Entreprise A/S, har hjemme i Brovst. Og det kom som et chok for Orla Thomsen, formand for 3F Midtvendsyssel, da han i går fik at vide, at det at det var et firma i hans område, var i fuldt sving på Jagtvej 69 i København.
- Jeg fik det at vide af en journalist fra vores fagblad. Og åbenbart var det, at det blev offentligt kendt at firmaet var indblandet, nok til at de trak sig. Og det er da helt klart, at vi opfordrer vores medlemmer til ikke at deltage i arbejde, der indebære fare for liv, ære og velfærd. Og det må vel siges at høre ind herunder, når de har fået besked på at maskere sig, siger Orla Thomsen til Arbejderen.
- Åbenbart har Faderhuset ment, at det var nødvendigt at finde et firma helt heroppe til opgaven. Jeg er da glad for at de er stoppet, og vil ikke gøre mere med den sag, siger Orla Thomsen.
I løbet af eftermiddagen i går kom det frem at også et andet firma med hovedkvarter i Brovst, Godik Totalservice, er indblandet i nedrivningen.
Det vil fagforeningen straks reagere på, oplyser Orla Thomsen, efter at Arbejderen har gjort ham opmærksom på sagen.
- Vi har haft problemer med dem før, så jeg kender dem godt.
Repræsentanter fra Byggefagenes Samvirke i København var ellers på pletten, da de maskerede bygningsarbejdere i går morges gik i gang med at rive Ungdomshuset ned. Men de fik ikke lov til at komme ind og snakke med bygningsarbejderne - heller ikke selv om de kunne påpege faren for, at asbest fra loftskonstruktionerne netop nu var ved at blive spredt over hele Nørrebro.
- Vi havde i forvejen anmeldt asbest-faren til både Arbejdstilsynet, Miljøkontrollen og kriminalpolitiet på Bellahøj, fortæller Carsten Bansholm, faglig sekretær i Bygge, Jord & Miljøarbejdernes Fagforening i København.
Miljøkontrollen afviser, at der skulle være mere asbest i ejendommen. Det skulle være fjernet på forhånd og anbragt i en forseglet container. Men Byggefagenes Samvirke har ikke kunnet få de papirer at se, som skal dokumentere at det er sket, oplyser Carsten Bansholm.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278