Efter et møde søndag eftermiddag ser det ud til, at dele af besparelserne på skoleområdet i København tages af bordet. Pengene skal findes andre steder
Blokader og protester fra forældre, elever og lærere har presset de københavnske politikere tilbage til forhandlingsbordet.
Søndag mødtes repræsentanter fra Radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten for at finde en ny løsning på problemerne for de københavnske folkeskoler. De borgerlige partier valgte ikke, at deltage i mødet.
Blandt S, SF og R var der enighed om at fjerne besparelser for 87 millioner kroner. Pengene skal i stedet findes andre steder i kommunens budget.
Enhedslisten havde mandag endnu ikke taget stilling til om de vil bakke forslaget op.
- Det er godt, at de har fundet pengene, men der skal jo så spares andre steder, og hvem skal så af med dem? Det er mere spin end en langvarig løsning, siger Enhedslistens medlem af Børne og Ungdomsudvalget Morten Kabell til Arbejderen.
Lærerne derimod er begejstrede for, at politikerne angiveligt har fjernet besparelserne fra de københavnske folkeskoler.
- Jeg læser det som en total fjernelse, og vi er rigtig godt tilfredse med det, udtaler formand for Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg, til Arbejderen.
Fra foreningen Skole og Samfund modtages politikernes udmeldinger dog med nogen skepsis.
- Vi er glade for, at nogle af besparelserne er taget af bordet, men vi frygter alligevel, at de besparelser, som skal gennemføres, kan ramme de svageste elever for eksempel på mønsterbryderprojekter og lektiecafeer, lyder det fra foreningens formand Kim Laursen til Arbejderen.
Da Børne og Ungdomsudvalget i sidste uge vedtog at spare 108,5 millioner på skoleområdet, gav det anledning til omfattende protester, blandt andet med fysiske blokader på en lang række af byens folkeskoler. Mange elevråd gik forrest i protesterne.
- Vi er glade for at blive taget seriøst. Vi har erfaringerne og er de rigtige eksperter i, hvordan hverdagen er ude på skolerne. Politikerne har nu lovet at finde pengene andre steder, og vi stoler på, at de holder, hvad de lover, udtaler formanden for Danske Skoleelever Anemone Birkebæk, da Arbejderen kontakter hende.
Der ligger stadig ingen konkrete forslag til, hvor pengene skal komme fra. Snerydning og udlejning af ældreboliger har været nævnt som muligheder. Den planlagte demonstration mod besparelserne på torsdag den 8. februar er aflyst.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278