Presset mod pakkekoncernen DPD øges. Fra næste uge vil konflikten være effektiv. Samtidig får 3F i Kolding nye medlemmer fra DPD`s hovedafdeling
Pakkekoncernen DPD vil snart stå i problemer med at få hentet affald eller leveret varer rundt om på sine seks danske depoter.
Siden tirsdag i sidste uge har medlemmerne af 3F været trukket ud af virksomheden på grund af konflikt. Den 13. februar forventes medlemmer af Dansk Metal, HK og El-forbundet at følge trop, når varslet om sympatikonflikt fra LO-forbundene træder i kraft.
- Jeg tror kun, der findes 3F-medlemmer i DPD. Så presset fra de andre faggrupper vil mere ramme udefra i form af mangel på leverancer og forskellige serviceydelser, siger John Bondebjerg, formand for 3F Kolding, hvor DPD har hovedsæde.
Ifølge de meldinger fagforeningen får, er frustrationerne begyndt at melde sig på virksomheden. Ledelsen fortsætter truslerne mod de ansatte, der er tilbage, og utilfredsheden breder sig blandt dem, fordi de nu skal passe det samme arbejde med færre hænder.
- Det er kommet noget bag på os, men faktisk oplever vi, at vi stille og roligt får nye medlemmer fra DPD. De kommer til os, selvom de får at vide af ledelsen, at medlemsskab af 3F er at betragte som en opsigelse, fortæller Bondebjerg til Arbejderen.
Han håber, at den fuldt lovlige konflikt og sympatikonflikt kan være med til at lægge det pres, der får virksomheden til at tegne overenskomt, så de ansatte kan få ordnede løn- og arbejdsforhold som på overenskomstdækkede virksomheder. De aktuelle forhold er kendetegnet ved manglende overtidsbetaling, nul pension og lønninger på 10 kroner under niveau på tilsvarende virksomheder.
3F Kolding har valgt ikke at stå blokadevagt foran hovedsædet fra morgen til aften. I stedet kigger fem-seks personer forbi engang imellem i nogle få timer, hvor de snakker med de ansatte og deler løbesedler ud, der fortæller om konflikten.
- Når sympatikonflikten træder i kraft, så forventer vi til gengæld et større opbud. Vi er blevet kontaktet af mange fagforeninger, der har spurgt, hvornår de skal kigge forbi. Det bliver spændende at se, hvordan det private vagtværn, som DPD har engageret, vil tackle den situation. Det har vi aldrig oplevet før. Hvis en virksomhedsejer er utilfreds med faglige aktivister, så plejer vedkommende at ringe efter politiet, slutter John Bondebjerg.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278