18 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Rødt signal: For sent til samtale og eksamen

Rødt signal: For sent til samtale og eksamen

Lørdag, 30. april, 2005, 00:00:00

På trods af at DSB har et stort overskud er der ingen penge til at udskifte signaler på Svendborg-banen. Årsagen er, at det er BaneDanmark, som står for skinner og signaler.

Skoleelever kommer for sent til eksamen og arbejdsløse når ikke frem til jobsamtaler. Det er blot nogle af konsekvenserne af de mange forsinkede tog på Svendborg-banen.
Beskeden til pendlerne fra BaneDanmark er, at der ikke er råd til at udskifte signalerne på strækningen. De nedslidte signaler betyder, at pæren pludselig lyser rød, så togene må standse op og køre med nedsat hastighed. Det har skabt massive problemer.
- Det er jo ikke vores skyld at politikerne har valgt at adskille selve togdriften, som DSB står for, fra ansvaret for skinner og signaler, som BaneDanmark varetager. Skinnerne er skilt fra driften fordi andre operatører som Arriva og Railion også skal kunne køre på de danske baner, fortæller talsmanden for pendlerne på Svendborg-banen, Jacob Bang Jensen, til Arbejderen.
BaneDanmarks undskyldning om pengemangel i den danske jernbanesektor, klinger hult - set i lyset af det overskud på 947 millioner kroner som DSB scorede sidste år.
- Hvis der ikke havde været to selskaber, men i stedet ét, havde DSB været mere herre over, hvordan deres overskud skulle bruges. Jeg kan godt forestille mig, at DSB ville have brugt flere penge på vedligeholdelse og nye investeringer. Jeg så gerne at ansvaret for skinner og drift kom under én hat, men det er nok ikke realistisk, når det er besluttet, at der skal flere operatører ind på skinnerne, siger Jacob Bang Jensen.
De første pendlere er allerede begyndt at falde fra: De ansatte på Odense Universitetshospital er begyndt at tage bilen til arbejde for at være sikre på at nå frem til undersøgelser og operationer.
Hvis forsinkelserne fortsætter frygter Jacob Bang Jensen, at flere pendlere vil tage bilen når Svendborg - Odense motorvejen bliver bygget færdig.
Pendlerne kræver at trafikministeren griber ind og sikrer nye signalanlæg, så forsinkelserne ophører. Hvis der intet sker, må der laves en uvildig undersøgelse som kortlægger problemerne og hvad der er gået galt.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. apr. 2005 - 00:00   03. sep. 2012 - 19:07

Indland