24 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Reform skal til folkeafstemning

Reform skal til folkeafstemning

Torsdag, 07. april, 2005, 00:00:00

Kommunalreformen skal sendes til folkeafstemning. Det mener i hvert fald de forsamlede til Socialpolitisk Forenings S åbent debatmøde om reformen torsdag i sidste uge

Reformen rejser masser af problemer, hvor et fællestræk er en uklar fordeling af politisk og juridisk ansvar og praktiske, politiske og økonomiske handlemuligheder, hedder det i udtalelsen, som de forsamlede vedtog efter at have diskuteret oplæg af lektor Gerd Battrup, Roskilde Universitetscenter, og advokat, folketingsmedlem Line Barfod, Enhedslisten.
'Reelt bliver der sået alvorlig tvivl om Grundlovens bestemmelse om det kommunale selvstyre fra 1848-49. Og det sker uden en egentlig folkelig debat. Hvorfor? Hvad er meningen?' hedder det i udtalelsen fra debatmødet.

KL vil have linjerfagslærere
Fremover skal folkeskolens lærere kun undervise de ældste klasser i deres liniefag. Det skriver Kommunernes Landsforening i en handlingsplan for folkeskolen, som nu sendet ud til alle landets kommunalbestyrelser.
Ifølge handlingsplanen skal kommunerne sikre, at lærere kun underviser 7.-9. klasser i deres liniefag i dansk, matematik, naturfag og engelsk.
Det skal sikre større fagligt niveau i undervisningen, og ideen støttes af Danmarks Lærerforening.
det gælder dog ikke KL's ide om at gennemføre forslaget ved at lade lærererne pendle frem og tilbage på flere skoler I stedet foreslår lærerforeningen mere efteruddannelse.

Mærsk og Dong storsviner
Mærsk Olie & Gas og DONG sviner fire gange mere i oliefelterne i Nordsøen end de nordmændene gør i de statsejede felter på den norske del af fastlandssoklen.
Det viser en ny opgørelse fra Miljøstyrelsen, som derfor nu beder om en forklaring fra Mærsk og DONG.
I forhold til producenter fra holland og Storbritannien hælder Mærsk Olie & Gas og DON to en halv gang flere kemikalier i Nordsøens bølger. Mange af kemikalierne er giftige for dyre- og plantelivet i havet.
- Det er klart, at når der er så stor en forskel, så giver det anledning til undren. Vi har tidligere rejst problemet for dem, og det vil vi nu gøre igen, siger ingeniør Tage Andersen fra Miljøstyrelsens vandenhed til Berlingske Tidende.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. apr. 2005 - 00:00   03. sep. 2012 - 19:07

Indland