24 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Juni-folk går hver til sit

Juni-folk går hver til sit

Tirsdag, 05. april, 2005, 00:00:00

Hanne Dahl, talsperson for Junibevægelsen, lover opbakning til det brede samarbejde mellem nej-bevægelserne, også efter landsmødet i weekenden.

Efter næsten et års tovtrækkeri og strid i toppen af Junibevægelsen ser det ud til, at der efter weekendens landsmøde nu kan blive mere arbejdsro i bevægelsen.
- Der har været en lang række uenigheder, som har handlingslammet os i en lang periode. Nu vælger vi at prioritere hver vores. Jeg tror på, at Junibevægelsen nu kan blive langt mere handlekraftig, og at vi i den sidste ende går styrket ud af det, lyder det optimistisk fra Hanne Dahl til Arbejderen. Hun er Junibevægelsens talsperson.
Striden har stået om både politiske og organisatoriske uenigheder. På weekendens landsmøde valgte næsten halvdelen af den gamle ledelse at fratræde, herunder centrale folk som Drude Dahlerup, Niels I. Meyer, Trine Pertou Mach og Leo Jacobsen. Gruppen træder dog ikke helt ud af Junibevægelsen, men kaster sine kræfter ind i tænketanken Ny Agenda.
- Jeg synes, det er et positivt tiltag. Vi har jo råbt på, at der skulle være nogle forskere, der laver et alternativt udredningsarbejde om EU-forfatningens konsekvenser, så regeringens analyser ikke står alene, lyder det fra Hanne Dahl.
Der har i en periode været uklarhed over, hvordan Junibevægelsen vil tolke et dansk nej. Blandt andet har bevægelsens medlem af EU-Parlamentet , Jens Peter Bonde erklæret, at et dansk nej ikke vil stoppe EU-forfatningen, og at det kun er et nej i et af EU«s kernelande, der har betydning.
Men Hanne Dahl mener ikke, at der er nogen tvivl om bevægelsens standpunkt:
- Junibevægelsen mener , at et dansk nej er et veto, og det vil vi holde fast i. Der er ingen slinger i valsen. Men vi gør meget ud af, at vores nej er et andet nej, end alle de andres. Hver gang vi siger nej til EU-forfatningen, peger vi også samtidig på alternativet, nemlig en reform af EU, forklarer Dahl.
Junibevægelsen fortsætter også i det brede samarbejde, som via Borgerinitiativet er etableret mellem alle nej-bevægelserne. Det fortæller Hanne Dahl, der nu selv træder ind som bevægelsens repræsentant i den fælles nej-kampagne, ligesom hun er Junibevægelsens taler ved den fælles landskonference på søndag.
På landsmødet valgtes en ny landsledelse, efter at en række af de mest erfarne folk er trådt ud. Blandt de nye i landsledelsen er blandt andet Arne Petersen fra Slagelse, der er tillidsmand indenfor TIB-området, Charlotte Ryø, der er sundhedsekspert fra København, Anette Storgaard, der er lektor ved retsvidenskabelig institut ved Århus Universitet, og Julie Albeck, der er psykolog og bosat i Århus.
Et af landsledelsens tunge opgaver bliver at høvle en gæld på omkring to millioner kroner ned i løbet af den kommende parlamentsperiode.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. apr. 2005 - 00:00   03. sep. 2012 - 19:07

Indland