13 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Hjørring får dødsstødet

Hjørring får dødsstødet

Fredag, 11. februar, 2005, 00:00:00

Nu sætter de fyrede slagteriarbejdere i Hjørring deres lid til, at det lykkes at finde andre investorer, så slagteriet kan fortsætte.

Beslutningen om at lukke Danish Crown i Hjørring den 27. maj bliver ikke ændret.
Det stod klart efter onsdagens møde i samarbejdsudvalget. De 450 fyrede slagteriarbejdere står nu tilbage med følelsen af, at den frist på 21 dage, de havde fået til at komme med alternative forslag, var en teoretisk mulighed.
- Vi kan ikke spare 41 millioner kroner om året, som ledelsen forlanger. Så lige nu har folk mere eller mindre opgivet, og venter bare på, at de næste tre måneder skal gå, siger en bitter tillidsmand, Jørn Katballe, til Arbejderen.
Med begrundelsen, at det vil blive for dyrt, har ledelsen afvist forslaget om at udskyde lukningen af udbeningsafdelingen. Det ville ellers have givet de fyrede mere tid til at finde andet arbejde eller blive omskolet, mener tillidsmanden.
- Nu skal arbejdet med at finde andre investorer bare fortsætte. Grisene har vi, og der er også kontakt til en del interesserede investorer både i og udenfor Danmark. Det næste store spørgsmål bliver om Danish Crown overhovedet vil sælge i Hjørring.
Jørn Katballe kan sagtens forestille sig, at Danish Crown siger ja til at sælge, for at vise en form for velvilje. Men det forhindrer dem jo ikke i at sætte prisen på slagteriet så højt, at det bliver svært eller helt umuligt for andre at komme ind.
Hjørrings borgmester; Bent Brown (S) skal til møde med Kjeld Johannesen, administrerende direktør for Danish Crown den 21. februar.
- Vi ved stadig ikke om Danish Crown vil sætte bygningerne i Hjørring til salg. Det er jeg forhåbentlig meget klogere på efter mødet, hvor jeg måske også kan lokke en eventuel salgspris ud af Kjeld Johannesen, siger Bent Brown til Arbejderen.
Enhedslisten har foreslået, at det offentlige skyder penge i slagteriet. Den idé afviser Bent Brown.
- Det har vi slet ikke penge til, mener borgmesteren, der hellere vil koncentrere kræfterne om sammen med en række andre parter at finde de nødvendige private investorer, der forhåbentlig kan redde nogle af landsdelens arbejdspladser.
Ove Møller Christensen, der er formand for slagteriarbejdernes fagforening NNF, mener, at lovgivning forhindrer offentlig overtagelse af slagteriet, men ideen er da besnærende.
- Dagpenge til de fyrede på slagteriet vil koste staten en udgift på 68 millioner kroner. Så man kan selvfølgelig spørge sig selv, om staten ikke ville være bedre tjent med at investere penge i arbejdspladser, funderer Ove Møller Christensen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. feb. 2005 - 00:00   03. sep. 2012 - 19:21

Indland