Tillidsrepræsentanter får et ekstra års beskyttelse mod afskedigelse på grund af kommunalreformen. Det er aftalen i endnu et delforlig.
Fredag den 4. februar blev arbejdsgiverne i amter og kommuner enige med repræsentanter i forhandlingsfællesskabet KTO om endnu et delforlig.
Delforliget sikrer tillidsrepræsentanterne bedre vilkår her og nu. Samtidig får de tillidsrepræsentanter, der mister tillidshvervet i forbindelse med kommunalreformen, et ekstra års beskyttelse mod afskedigelse.
- Jeg er tilfreds med, at vi med dette delforlig har sikret, at tillidsrepræsentanter ikke lades i stikken, som følge af strukturreformen. Det er jo ingen hemmelighed, at strukturreformen alt andet lige vil betyde, at der fremover vil blive reduceret i antallet af tillidsrepræsentanter. Delforliget betyder, at disse tillidsrepræsentanter får et år til at sadle om, uden at de samtidig skal bekymre sig om at blive afskediget, siger Dennis Kristensen, formand for KTO.
Han er også formand for Fag og Arbejde, FOA, der udgør den største gruppe af offentligt ansatte, der skal have nye overenskomster den 1. april.
Glæden over delforliget deles af Preben Føltved, forhandler for 3F's offentligt ansatte. Også her havde ønsket om større sikkerhed og tryghed for tillidsfolkene stået højt på ønskesedlen til overenskomstforhandlingerne.
- Det er ofte tillidsrepræsentanterne, der er helt fremme i diskussionerne om, hvordan de konkrete sammenlægninger i forbindelse med strukturreformen skal foregå. Derfor er det vigtigt, at de får en særlig beskyttelse, siger han til 3F's fagblad.
Tilfredsheden spores også hos arbejdsgiverne.
- Tillidsrepræsentanterne kommer til at spille en helt central rolle med hensyn til at sikre en god reformproces i kommuner og amter. Derfor er det vigtigt, at de føler en meget høj grad af tryghed og sikkerhed gennem hele forløbet. Det er unikt, at vi på det kommunale arbejdsmarked giver beskyttelse til medarbejdere, der er ophørt som tillidsrepræsentanter. Aftalen er derfor tidsbegrænset og alene relateret til opgave- og strukturreformen, siger Kjeld Hansen, formand for Løn- og Personaleudvalget i Kommunernes Landsforening, og Hans Jørgen Holm, formand for Amtsrådsforeningens Løn- og Forhandlingsudvalg i en fælles pressemeddelelse.
Delforliget er indtil videre nummer fire i rækken for de offentligt ansatte. Dennis Kristensen vurderer, at det har styrket 'det gode forhandlingsforløb og dermed forhandlingsparternes fælles målsætning om at indgå et samlet KTO-forlig den 18. februar'.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278