I slutningen af november starter næste omgang af det juridiske slag om Ungdomshuset på Jagtvej i København.
Den 21. november starter retssagen om Ungdomshuset i København. Slaget står mellem Ungdomshusets brugere og den højrekristne sekt Faderhuset. Hele seks retsdage er der afsat i Østre Landsrets 21. Afdeling.
Ungdomshuset har på ingen måde opgivet kampen. Brugerne erklærer, at de vil bruge tiden frem til retssagen på at øge opmærksomheden omkring husets betydning blandt andet som alternativt kulturscene.
Striden om huset har sin oprindelse i Københavns Kommunes salg af Ungdomshuset til det suspekte firma Human A/S, der var ejet af advokaten Inger Loft. I 2001 købte Faderhuset alle aktierne i Human A/S, og overtog dermed Ungdomshuset. Faderhusets plan er at indrette et kristent ungdomshus i det gamle Folkets Hus. Den 31. december 2001 besatte den kristne sekt Ungdomshuset, men aktivister og brugere af huset smed dem korporligt på gaden.
Konkret planlægger Ungdomshuset at invitere en række enkeltpersoner og bands indenfor i huset til forskellige kulturarrangementer. Alt sammen for at synliggøre betydningen af en ikke-kommerciel scene i København. Også på gadeplan vil husets brugere markere sig.
'Dette er for os en grundlæggende kamp for at forsvare retten til kulturel forskellighed i et samfund der hylder ensretning og intolerance', fastslår Ungdomshuset i en pressemeddelelse.
Fakta om Ungdomshuset
Bygningen Jagtvej 69 i København, der i dag huser Ungdomshuset, blev opført i 1897. Dengang hed det Folkets Hus og var tilknyttet den spirende arbejderbevægelse.
I 1982 overdrog den daværende socialdemokratiske bykonge Egon Weidekamp huset til 'Initivgruppen for et Ungdomshus', der kvitterede med en gang buksevand.
Igennem alle årene er det BZ-bevægelsen og den autonome bevægelse, der har dannet rygraden i huset. Men der er mange forskellige arrangementer, som samler langt bredere.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278