03 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Antal arbejdsulykker på Nordsøen stiger

Antal arbejdsulykker på Nordsøen stiger

Fredag, 28. maj, 2004, 00:00:00

Mærsk vil ikke kommentere, hvorfor det er Energistyrelsen og ikke Arbejdstilsynet, som har ansvaret for sikkerhed på olieplatformene

I tirsdags skete en alvorlig arbejdsulykke på oliefeltet i Nordsøen.
Ifølge Energistyrelsen kom en 40-årig britisk arbejder i klemme mellem en løftestang og selve konstruktionen på boreriggen Ensco-71, der drives af DONG. Alvorlig kvæstet blev han fløjet til Esbjerg Sygehus.
Anne Høyer Simonsen er chef for havanlægsafdelingen i Energistyrelsen, der udfører sikkerhedskontrollen på offshore. Hun siger til Arbejderen, at antallet af arbejdsulykker indenfor offshore har været stigende i de sidste to år.
- Vi ved endnu ikke helt hvorfor. Men en af årsagerne ser ud til at være, at der er kommet mange flere uerfarne folk derud, fordi aktivitetsniveauet er steget så kraftigt, siger Anne Simonsen.
I onsdags kom Allan Schneidermann fra Dansk El-forbund med en skarp kritik her i avisen af, at det er Energistyrelsen der har ansvaret for sikkerheden på olieplatformene. Han mener, at det bør ligge hos Arbejdstilsynet, ligesom ved arbejdspladser på land.
Anne Høyer Simonsen vil ikke kommentere kritikken.
- Det er en politisk beslutning, hvor kontrollen skal ligge, og jeg retter mig bare efter beslutningen, siger hun, og henviser til Energistyrelsens vicedirektør, Peter Helmer Steen for de politiske sager.
Anne Simonsen fortæller, at Energistyrelsen efter den store gaseksplosion på Gormfeltet i 2001, nu har fået en ekstra bemanding på fem personer, for at kunne øge sikkerhedstjekket på Nordsøen.
Ligeledes påpeger hun, at Energistyrelsen har ret til at komme på uanmeldte besøg på anlæggene. Men hun indrømmer, at det ikke sker tit:
- Indenfor det sidste år har vi været på ét uanmeldt besøg derude, svarer hun.
Peter Helmer Steen er i udlandet. Men siger dog til Arbejderen :
- Det undrer mig, at kritikken fra Allan Schneidermann bliver rejst på den hér måde. Schneidermann har selv i mange år siddet i det sikkerhedskoordinationsudvalg for offshore-anlæg under Energistyrelsen, som jeg er formand for. Og hér har vi ikke hørt noget.
Arbejderen har også forelagt kritikken for Mærsk Olie og Gas. Men her vender informationsmedarbejder Peter Bech Bang tilbage med besked fra ledelsen:
- Jeg får at vide, at vi ikke har lyst til at kommentere på det.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. maj. 2004 - 00:00   03. sep. 2012 - 19:33

Indland