10 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Privat plejefirma går konkurs

Kommunen må tage over

Privat plejefirma går konkurs

Hver gang et privat firma går konkurs er det kommunen, der skal træde til med kort varsel og sørge for, at borgerne får den nødvendige pleje og hjælp.
FOTO: Bille
1 af 1

Kolding Kommune måtte med kort varsel træde til med pleje af 505 borgere, da det private plejefirma Kære Pleje indgav konkursbegæring fredag formiddag.

I fagforbundet FOA er formand Dennis Kristensen både bekymret for de mange ældre og de omkirng 100 ansatte, der nu pludselig står uden arbejde.

Oprydningen efter de private bekostes hver gang af det offentlige – og med masser af utryghed og kaos til følge.
Dennis Kristensen, FOA

En FOA-undersøgelse fra oktober 2013 viste, at 63 procent af landets ældrechefer har oplevet, at en privat leverandør til ældrepleje har opsagt kontrakten før tid på grund af konkurs, dårlig økonomi eller manglende kunder.

I sidste måned gik firmaet Care-Gruppen i Odense konkurs – også op til weekenden.

Hver gang det sker. stiller det kommunerne overfor en svær opgave.

- Her har vi et af de alvorlige dilemmaer i alle planerne og anbefalingen af mere konkurrence og mere udlicitering på de borgernære områder. Nogle gange kan private operatører godt finde ud af at skumme fløden, men oprydningen bekostes hver gang af det offentlige – og med masser af utryghed og kaos til følge, siger Dennis Kristensen.

Kære Pleje har tidligere været i pressens søgelys, da de opsagde overenskomsten med FOA og varslede lønnedgang for personalet i forbindelse med et vundet udbud i Kolding Kommune. FOA fik i marts måned i år Arbejdsrettens ord for, at virksomheden skal overholde overenskomsten.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. apr. 2014 - 11:23   07. apr. 2014 - 11:28

Udlicitering

noc@arbejderen.dk