På kort tid er antallet af kommuner, der har lavet lokale aftaler om rammerne for lærernes arbejdstid, steget fra 18 til 26 kommuner.
Spørgsmålet er jo bare, om idéen med skolereformen i virkeligheden er særlig god.
Roger Buch, forskningschef
Ud fra de kommuner, det drejer sig om, svarer det til, at mere end hver tredje skoleelev efter sommerferien skal undervises af lærere, der bliver omfattet af lokale aftaler om arbejdstid.
Lærernes arbejdstid var stridspunktet under sidste års langvarige lockout af lærerne, som førte til den nye skolereform.
Udviklingen glæder lærernes forbundsformand, Anders Bondo Christensen, der håber at endnu flere kommuner laver særlige aftaler med lærernes lokale fagforeninger.
Håber på flere lokalaftaler
- Vi oplever jo hver uge, at nye kommuner laver lokalaftaler. Det er vi rigtig begejstrede for. Selv om aftalerne er af meget forskellig karakter, er det udtryk for en dialog og et samarbejde lokalt, siger Anders Bondo Christensen til Politiken.
De nye lokalaftaler er i strid med det, der var intentionen med at afskaffe det gamle system fra før lærerkonflikten, hvor man havde faste aftaler om lærernes arbejdstid, og hvor man definerede lærernes forberedelsestid.
Det mener forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch.
- Lokalaftalerne undergraver det, der var idéen med reformen. Og det kan man umiddelbart tænke er skidt, men spørgsmålet er jo bare, om idéen med reformen i virkeligheden er særlig god?, siger han til Politiken.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278