Med mindre end en uge til valget til EU-parlamentet og folkeafstemningen om EU's patentdomstol, bugner medierne og internettet med ja-sigernes pengestærke kampagner. Selv de oplysningsvideoer fra regeringen og EU-parlamentet, som skulle være neutrale, fortæller kun om hvor skønt vi alle sammen får det, hvis vi overlader mere magt til Unionen.
Men der er også masser af muligheder for skabe modvægt til den officielle ja-propaganda på nettet. Her er fem af de bedste måder:
1. Folkebevægelsen mod EU
Folkebevægelsen Mod EU er ret aktiv på de sociale medier.
Ud over at give deres side på Facebook et like og følge deres Twitter-profil, kan du også følge Folkebevægelsens spidskandidat, Rina Ronja Kari, på både Facebook og Twitter.
Mange andre af Folkebevægelsens andre kandidater er også på Facebook og Twitter, blandt andre Victoria Risbjerg og Karina Rohr.
2. Initiativet mod softwarepatenter
En af farerne ved EU's fælles patentdomstol er, at den åbner op for muligheden for at tage patent på software. Det kan betyde, at en virksomhed kan tage patent på funktioner som flytbare faneblade eller indkøbskurven på en hjemmeside.
Det har fået en række it-politiske foreninger op af kontorstolen, og derfor har It-politisk Forening, fagforbundet PROSA og tænktetanken BitBureauet dannet Initiativet mod Softwarepatenter.
Initiativet står blandt andet bag denne korte film om softwarepatenter på webshops, der allerede hitter på de sociale medier:
Del selv videoen eller tjek Initiativet Mod Softwarepatenter på nettet.
Du kan også finde dem på Facebook her eller følge med på Twitter, hvor de bruger hashtaggene #patentdomstol og #swpat.
3. Hvorfor Nej?
Kampagnen Hvorfor Nej, som Kommunistisk Parti står bag, har lavet en række videoer som modvægt til den ensidige oplysning om patentdomstolen. Du kan finde dem på YouTube og også give kampagnens Facebook-side et like.
>> LÆS MERE: Kommunister vil skabe modvægt til ja-propaganda
4. Vær selv aktiv på nettet
Med de sociale mediers indtog er nettet blevet åbnet op for nærmest uanede muligheder for at være aktiv deltager i debatten.
Du kan for eksempel skifte dit coverfoto: Blandt andet har Enhedslisten Aarhus lavet et, du kan bruge, hvis du vil opfordre dine venner til at stemme liste N.
Del videoer, billeder, kampagnesider og så videre på Facebook eller deltag i debatten på Twitter: Der er blandt andet en række ret aktive hashtags, altså emneord, der især bruges på Twitter: #ep14dk #eupol #UdAfEU og #patentdomstol. Og de fleste kandidater er også aktive på mikroblog-tjenesten.
5. Følg Arbejderens dækning
Arbejderen har aldrig været bange for at tage aktiv stilling, og i EU-valget er vi modstandens stemme. Derfor dækker vi selvfølgelig EU-valget og afstemningen om patentdomstolen aktivt og kritisk. Du kan finde vores artikler samlet på to temasider om EU's patentdomstol og EU-valget eller følge med på vores Facebook og Twitter.
Rigtig god valgkamp!
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278