11 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Vil blokere for kommissærpost til Bødskov

Folkebevægelsen i offensiven

Vil blokere for kommissærpost til Bødskov

EU har i forvejen store problemer med korrupte og løgnagtige politikere, siger Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU. Hun vil derfor forhindre tidligere justitsminister Morten Bødskov i at blive EU-kommissær.

Tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) kan være på vej til en kommissærpost i EU. Men det bliver ikke med Folkebevægelsen mod EU's gode vilje.
FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

Ifølge mange politiske iagttagere er tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) topkandidat til en kommende kommissærpost. 

Men det kommer ikke til at ske, hvis det står til Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU og spidskandidat til valget den 25. maj. Hun vil blokere for hans udnævnelse og opfordrer de øvrige spidskandidater til at gøre det samme.

Det vil være helt absurd, at en politiker, som ikke nyder tillid fra Folketinget, kan blive udnævnt til en af de mest indflydelsesrige poster i EU.
Rina Ronja Kari, MEP

- Vi har i forvejen store problemer med korrupte og løgnagtige politikere i EU. Derfor mener jeg ikke, at Morten Bødskov skal udnævnes til kommissær, siger Rina Ronja Kari.

Hun mener, at Morten Bødskovs løgn til Folketinget i den såkaldte Christianiasag skal have konsekvenser.

- Bødskovs seneste reaktion på Christiania-løgnen viser jo en fuldstændig magtfuldkommenhed. Manden mener jo simpelthen, at det er i orden at lyve overfor Folketinget, lyder det fra MEP'eren.

Ringe kontrol af kommissærer

Hun peger på, at et af problemerne med hele EU-konstruktionen er, at EU-parlamatarikerne har ringe mulighed for at kontrollere kommissærernes arbejde. Derfor opfatter hun det som ekstra problematisk, hvis Thorning har tænkt sig at udnævne en politiker, som direkte har løjet overfor det danske Folketing.

- Jeg mener simpelthen ikke, at vi kan have tillid til ham som kommissær.

- Som EU-parlamentarikere har vi mulighed for at blokere for Kommissionen, hvis Bødskov bliver en del af den. Det er en mulighed, som jeg vil gøre brug af, og jeg forventer da, at de øvrige spidskandidater er enige i det. Det vil jo være helt absurd, at en politiker, som ikke nyder tillid fra Folketinget, samtidig kan blive udnævnt til en af de mest indflydelsesrige poster i EU.

Rina Ronja Kari har en plads i EU-parlamentets Konstitutionelle Udvalg, AFCO. Når landene efter EU-parlamentsvalget har udpeget deres kandidater til kommissærposterne, vil de komme til høring i EU-parlamentet. På den baggrund vil EU-parlamentet stemme om det samlede forslag til fordeling af kommissærposter. Efter valget i 2009 blev flere kandidater trukket tilbage, da de efter høringerne ikke kunne få EU-parlamentets opbakning.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. maj. 2014 - 09:08   07. maj. 2014 - 16:07

EU-valg

noc@arbejderen.dk
EU-valg 2014

25. maj skal danskerne til EU-parlamentsvalg og stemme om EU's patentdomstol.

Året rundt leverer Arbejderen Danmarks mest omfattende og kritiske dækning af Unionens udvikling.

Det gør vi også til EU-valget.

Følg valgkampen her: