Frederikshavns Byråd godkendte onsdag aften Danmarks første efterforskningsboring efter skifergas.
Vi er skuffede over byrådets beslutning. Men vi fortsætter vores modstand mod skifergas.
Aage Olsen, Skifergas Nej Tak.
27 ud af 31 byrådsmedlemmer stemte for og fire imod. Dermed er vejen banet for, at det franske energiselskab Total kan gå i gang med at bore efter skifergas.
De fire, der stemte imod, kom fra fire forskellige partier: Ida Skov, Enhedslisten, Christina Lykke, SF, Jørgen Tousgaard, Socialdemokraterne, og Helle Madsen, Venstre.
Lokalpolitikerne blev mødt af 200 demonstranter foran rådhuset, hvor blandt andre Skifergas Nej Tak og Greenpeace var mødt op for at advare om de konsekvenser, som de mener, at skifergas kan få for miljøet og mennesker.
>> Læs også: Fogh: Skifergas-ngo'er i lommen på Rusland
- Vi er skuffede over byrådets beslutning. Men det var, hvad vi havde forventet. Men vi fortsætter vores modstand mod skifergas. Slaget er ikke tabt, understreger Aage Olsen fra Skifergas Nej Tak til Arbejderen.
Han uddyber:
- Hvis Total finder skifergas, vil de forsøge at lave en såkaldt prøve-fracking, hvor de borer ned og pumper tusindvis af liter vand og kemikalier i undergrunden for at skabe sprækker i skifferen, så gasen kan komme op til overfladen. Det vil kræve en redegørelse af de miljømæssige konsekvenser for undergrunden.
>> Læs også: Danmarks undergrund fyldt med skifergas
Også Greenpeace's klima- og energiekspert Tarjei Haaland er skuffet over byrådets grønne lys til prøveboringen:
- Den beslutning kan få vidtrækkende konsekvenser for miljøet og klimaet. Skifergasindvinding kan forurene vores grundvand med skadelige kemikalier og vil belaste klimaet med et fossilt brændsel, som er unødvendigt i dansk energiforsyning, siger Tarjei Haaland.
Han håber på, at regeringen tager ansvar og siger nej til fracking af skifergas i Danmark.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278