Enhedslisten vil bruge efteråret til at forsøge at samle flertal udenom Løkke-regeringen for så mange sociale tiltag som muligt. En af de første og vigtigste prøvelser bliver kampen om dagpengene.
Vi vil appellere til især Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti at sætte det alternative sociale flertal i spil.
Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører
Sådan lød budskabet fra Enhedslistens sommergruppe i dag, som blev holdt hos 3F i Kastrup.
Blæser til kamp for dagpenge
- Dagpengekommissionen barsler inden længe med sin rapport. Vi ved allesammen, at den ikke kan komme med en løsning, fordi den er bundet på hænder og fødder, fordi den kun må komme med forslag, der ikke koster noget. Og selvfølgelig koster det at rette op på de milliard-nedskæringer, som er blevet indført, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.
- Det er afgørende for trygheden på det danske arbejdsmarked og muligheden for at stille krav til de kommende overenskomstforhandlinger, at vi har et fornuftigt dagpengesystem. Vi vil appellere til især Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti at sætte det alternative sociale flertal i spil.
Selvom Lars Løkke Rasmussen kunne sætte sig i statsministerstolen, er der en historisk chance for forbedringer. For befolkningen sammensatte nemlig et Folketing, bestående af partier, der er klar til at styrke velfærden, mener Enhedslisten.
Sammen med Enhedslisten og eventuelt SF og Alternativet er der solidt flertal, hvis partierne holder fast i deres løfter. Det er dette flertal, som Enhedslisten kalder et "alternativt socialt flertal" til Løkke-regeringen.
- Et flertal af danskerne stemte på partier, som under folketingsvalget meldte ud, at de ønsker flere penge til velfærd gennem vækst i det offentlige forbrug. Og det klare signal fra vælgerne skal selvfølgelig efterkommes, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.
Vil aktivere medlemmer for et nej
Herudover bliver afstemningen for et nej til at afskaffe retsundtagelsen en af hovedprioriteterne for Enhedslisten i efteråret.
- Det er en vigtig afstemning, der handler om, hvorvidt EU skal bestemme over vores strafferet og retssikkerhed i Danmark. Hvis vi først afgiver suverænitet på det her område, kan vi ikke tage den tilbage. Det er en meget principiel afstemning. Vi har årsmøde til september. Her håber vi på at have de første materialer klar, så vi kan få aktiveret vores medlemmer til kampen for et nej, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til Arbejderen.
Enhedslisten vil også bruge efteråret til at presse på for mere åbenhed om de private donationer til partierne. Herudover vil Enhedslisten også stille forslag om fuld åbenhed om DONG og kræve en folkafstemning, før regeringen sælger ud af mere af DONG.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278