Mødrehjælpens landsdækkende støttesamtaler ved tvivl om abort risikerer at lukke 1. juli. Til den tid udløber satspuljemidlerne, der indtil videre har finansieret støttesamtalerne.
I hele juni måned indsamler Mødrehjælpen derfor underskrifter, for at alle gravide med tvivl om abort skal have mulighed for uvildig rådgivning.
”Underskriftindsamlingen skal vise overfor politikerne, hvor vigtigt det er, at gravide med tvivl om abort tilbydes uvildig rådgivning, og at vi ikke må lade dem i stikken," siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen, som er en privat, socialhumanitær organisation.
Mødrehjælpen tilbyder abortstøttesamtaler i hele landet på chat og telefon og ansigt-til-ansigt i organisationens rådgivningshuse i landets fire største byer. I 2015 havde Mødrehjælpen 284 rådgivninger ved tvivl om abort.
Støttesamtalerne er ikke styret af en ideologisk overbevisning for eller imod abort. Hos Mødrehjælpen er det professionelle socialrådgivere, der står for rådgivningen. Derfor er Mødrehjælpens abortsamtaler et vigtigt supplement til den rådgivning, man kan få hos sin praktiserende læge.
Læs mere og skriv under her: www.mødrehjælpen.dk/skrivundernu
Fakta om Mødrehjælpen:
Mødrehjælpen er en privat, socialhumanitær organisation, som har til formål at hjælpe gravide og forældre i sårbare situationer samt at bidrage til at udvikle dansk socialpolitik.
Mødrehjælpen har gennem en årrække hjulpet og rådgivet stadig flere børnefamilier. Mødrehjælpens professionelle socialrådgivere, psykologer og jurister tilbyder gratis rådgivning om blandt andet skilsmisse, økonomi og abort. Dertil kommer specialindsatser for unge forældre og for børn og mødre udsat for vold i hjemmet. Mødrehjælpen har mere end 100 lønnede medarbejdere og 1.200 frivillige ildsjæle landet over.
Mødrehjælpen har rådgivningshuse i København, Aarhus, Odense og Aalborg og landsdækkende rådgivning på chat og telefon. Hertil kommer Mødrehjælpens 20 frivilligdrevne lokalforeninger rundt om i landet, der tilbyder netværksskabende aktiviteter for børnefamilier i sårbare situationer.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278