Ved månedens udgang lukker Mødestedet på Hvidovre Hospital. Dermed mister de mere end 1000 patienter og pårørende, der årligt bruger Mødestedet, et tiltrængt fristed.
De patienter og pårørende, der kommer her, synes det er frygteligt, at vi lukker.
Tove Madsen, leder af Mødestedet
Mødestedet har siden 2010 fungeret som et tilbud til patienter og pårørende. Det er især brugt af alvorligt syge, der er indlagt i lang tid, og har haft særlige tilbud rettet mod unge.
På Mødestedet er der mulighed for i hyggelige og hjemlige omgivelser at tage en snak med en af de mange frivillige, spille sammen med andre indlagte, læse aviser og se tv. Kort sagt få et afbræk fra hverdagen på hospitalsafdelingen.
– Her er der en mulighed for at få luftet de mange svære tanker og følelser, der kan være. De frivillige kan spørge ind, lytte og hjælpe med at henvise til patientforeninger, sociale foreninger og andre tilbud, siger Tove Madsen, der er daglig leder af Mødestedet.
– Personalet på afdelingerne har sjældent tid til at tage en sådan snak. Det tager typisk en times tid at få talt sig ind til det, som gør rigtig ondt, tilføjer hun.
Tove Madsen er den eneste ansatte i Mødestedet. Resten af arbejdskraften består af omkring 70 frivillige.
Ved at spare Tove Madsens løn væk er Hvidovre Hospital med til at finde sin andel af de i alt omkring 400 millioner kroner, der skal spares på sygehusene i Region Hovedstaden næste år.
– De patienter og pårørende, der kommer her, synes det er frygteligt, at vi lukker. De spørger, hvad der så kommer i stedet, siger Tove Madsen.
Hun mener, at i stedet for at lukke Mødestedet burde ideen blive bredt ud til alle de nye supersygehuse.
Der har været et stigende antal brugere af Mødestedet, siden det åbnede i 2010.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278