Natten til lørdag blev skulpturen udenfor byrådssalen i Aalborg Kommune pakket ind i sort plastik. Det samme skete med skulpturer i mere end 40 byer over hele landet, og alle steder blev de sørgeklædte figurer udstyret med teksten "Skulpturer i sort over fattigdom".
Syge borgere presses ud i arbejdsprøvninger, og arbejdsløse har ikke råd til receptpligtig medicin. Men det stopper nu.
Fagforeningen af Stationære Skulpturer.
Èn af de personer, der var på gaden i det nordjyske forklarer, at formålet er på en alternativ måde at skabe debat om et stadig større problem.
– Politikerne gennemfører reformer, der øger skellet mellem fattige og rige i Danmark. Det berører vores hverdag. Reformerne deler Danmark og ødelægger velfærden. Det skaber utryghed og gør folk ulykkelige, siger han, der ønsker at være anonym, til Arbejderen.
Det stopper nu
Gruppen bag aktionen forklarer i en pressemeddelelse, at formålet er at skabe fokus på og debat om den "stigende fattigdom i Danmark", der kommer i kølvandet på en stribe reformer blandt andet regeringens kontanthjælpsloft.
– Skulpturer må se tavse til fra deres piedestaler, mens børn vokser op i fattigdom, syge borgere må gå grædende fra jobcentret, fordi de presses ud i arbejdsprøvninger, og arbejdsløse har ikke råd til receptpligtig medicin. Men det stopper nu. Vi hjælper skulpturerne med at sige fra, lyder det fra gruppen, der kalder sig Fagforeningen af Stationære Skulpturer.
De sorgklædte skulpturer kunne ses i blandt andet Nykøbing Falster, Odder, Korsør, Ringkøbing, Nyborg, Middelfart, Århus, Vestsjælland, Slagelse, København/ Frederiksberg, Kolding, Ishøj, Odense og Frederikssund.
Fattigdom i gadebilledet
På Facebook kan man læse, at gruppen består af 180 personer, og at de bakker op om og deltager i den protest, som organisationen Bekæmp Fattigdom NU laver over hele landet den 20. februar i anledning af FN's internationale dag for social retfærdighed.
Det er ikke første gang, at gadebilledet bliver inddraget i forsøget på at skabe debat om konsekvenserne af den politik, som vedtages på Christiansborg, og som rammer borgere udenfor arbejdsmarkedet.
I december måned var det 'nisser', der var i aktion. Nisserne indrettede buskure til folk, så de havde et midlertidigt sted at være, når de fattigdomsskabende reformer tvang dem fra hus og hjem.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278