Siden april har Aarhus Kommune tilbudt korttidsstillinger inden for oprydning og vedligeholdelse af byens arealer til arbejdsløse, som er langtidsledige og i risiko for at blive ramt af 225-timers reglen. Det skriver Avisen.dk.
Det er en tåbelig lovgivning. En hel masse mennesker kommer til at stå uden forsørgelse og ryge helt ned på bunden af samfundet.
Thomas Medom, rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus
Reglen, som blev indført sidste år sammen med kontanthjælpsloftet, betyder, at kontanthjælpsmodtagere, der ikke har arbejdet i mindst 225 timer det seneste år, bliver skåret op mod 1000 kroner i deres månedlige ydelse.
– Det er en tåbelig lovgivning. En hel masse mennesker kommer til at stå uden forsørgelse og ryge helt ned på bunden af samfundet, siger Thomas Medom (SF), rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune, til Avisen.dk.
Ved at samle skrald, gøre bænke rene og feje byens gader i 15-37 timer om ugen i en tidsafgrænset periode opnår de arbejdsløse 225 timers arbejde og undgår derved at miste en del af kontanthjælpen.
Selvom Aarhus Kommune har oprettet de 25 korttidsstillinger med henblik på at beskæftige de langtidsledige kontanthjælpsmodtagere, fastslår Thomas Medom, at konceptet er inden for lovens rammer, som foreskriver, at der skal være tale om 225-timers arbejde i ustøttede, ordinære stillinger.
– Alle kan søge de her stillinger, men vi er særligt opmærksomme på, at jobcentret og sagsbehandlere opfordrer de langtidsledige til at søge dem, siger Thomas Medom.
Indtil videre har jobcentret henvist 48 kontanthjælpsmodtagere til korttidsstillingerne, hvoraf 25 er kommet i beskæftigelse siden april.
Aarhus-modellen kører som forsøgsordning i et år.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278