De arbejdsløse, de syge, flygtninge og indvandrere vil også høres i valgkampen og ude i landets kommunal- og regionsråd.
Sammen har de startet kampagnen DeStemmeløseKommer, der skal få reformramte og flygtninge og indvandrere til at stemme den 21. november.
Der ligger rigtig mange stemmer hos alle os reformramte. Hvis vi bruger vores stemme, vil det politiske landskab se noget anderledes ud.
Katherina Hansen
– Alle os reformramte er nødt til at stå sammen. Og det går rigtig godt. Vi startede som en kampagne på de sociale medier i august. Og nu er vi ude i 38 byer over hele landet, fortæller Katherina Hansen til Arbejderen. Hun er kronisk syg, og har været på kontanthjælp de sidste fire år.
Undersøgelser viser, at 60 procent af alle kontantshjælpsmodtagere ikke stemmer. Og op mod halvdelen af andre udsatte, eksempelvis reformramte grupper på starthjælp, førtidspension, sygedagpenge og integrationsydelse stemmer heller ikke.
– Da jeg hørte de her tal, gav det pludselig mening, hvorfor politikerne kan slippe afsted med at lave den ene reform efter den anden mod de udsatte. Når ikke vi stemmer, er vi ufarlige. Det duer ikke. Det skal vi lave om på. Der ligger rigtig mange stemmer hos alle os reformramte. Hvis vi bruger vores stemme, vil det politiske landskab se noget anderledes ud. Vi er nødt til at tage del i samfundet og råbe op. Ellers sker der ikke noget, siger Katherina Hansen.
Kampagnen anbefaler ikke at stemme på et bestemt parti.
– Vi kræver et stop for den mistænkeliggørelse, du bliver mødt af, uanset om du er arbejdsløs, er flygtet fra krig eller er blevet syg. Vi kræver at blive behandlet anstændigt. Vi skal have stoppet grøftegravningen og opdelingen i et A og et B-samfund. Det er ingen tjent med, lyder det.
Du kan bestille flyers og plakater hos kampagnen DeStemmeløseKommer på Facebook.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278