10 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Støtte til kommunal whistleblower

Demonstration torsdag

Støtte til kommunal whistleblower

Det er politisk forfølgelse af en tidligere ansat, når kommunen anklager Bitten Vivi Jensen for socialt bedrageri og kræver 90.000 tilbagebetalt, mener de sociale modstandsbevægelser, der har rejst en støttebevægelse for den kommunale whistleblower.

Omkring 150 deltog i demonstrationen.
FOTO: Aage Christensen
FOTO: Aage Christensen
Anne Marie Helger og Tanja Zabell bakkede op om demonstrationen.
FOTO: Aage Christensen

Omkring 150 deltog torsdag aften i en demonstration til støtte for den kommunale whistleblower Bitten Vivi Jensen, som Frederiksberg Kommune anklager for socialt bedrageri.

Det kan ikke passe, at kommunerne på denne måde agerer både jury, dommer og bøddel over for mennesker, der er dem i vejen.
Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne

Den nu 65-årige Bitten Vivi Jensen blev i 2016 fyret fra sit job i Frederiksberg Kommune, hvor hun først arbejdede som visitator og derefter som sundhedsfaglig medarbejder i kommunens rehabiliteringsteam.

Fyringen blev gennemført efter, at Bitten Vivi Jensen havde rejst en massiv kritik af kommunens praksis i forhold til syge borgere. Hun oplevede som ansat, at syge kontanthjælpsmodtagere blev parkeret i årevis på kontanthjælp uden at få deres sag afklaret, de ansatte blev pålagt at føre en mere hård linje overfor borgerne og faglige protester blev affejet af ledelsen. Bitten Vivi Jensen betegner behandlingen af nogle borgere som groft omsorgssvigt.

Krav på 90.000 kroner

Efter fyringen blev hun politianmeldt for brud på tavshedspligten.

Hele forløbet betød, at Bitten Vivi Jensen efter fyringen gik ned med stress og depression og blev sygemeldt, da hun ikke var i stand til at arbejde. 

Men Frederiksberg Kommune mener, at hun uretmæssigt har modtaget sygedagpenge. Kommunen henviser til, at Bitten Vivi Jensen under sin sygemelding har fungeret som bisidder for flere borgere, der er kommet i klemme i det sociale system, og derudover har lavet opslag på Facebook og deltaget i demonstrationer. 

>> LÆS OGSÅ: Protester presser førtidspensioner igennem

Derfor anklager Frederiksberg Kommune nu Bitten Vivi Jensen for socialt bedrageri og kræver tilbagebetaling af omkring 90.000 kroner, som hun har modstaget i sygedagpenge.

Det er politisk forfølgelse, mener Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne, der stod bag torsdagens demonstration.

>> LÆS OGSÅ: Aktivist føler sig politisk forfulgt af jobcenter

– Hvis jeg virkelig har begået det sociale bedrageri, som kommunen nu anklager mig for, så bør de faktisk melde mig til politiet‚ det har jeg opfordret dem til. Det vil de dog ikke, selv om regeringen ellers direkte henstiller til kommunerne, at de politianmelder den slags, siger Bitten Vivi Jensen.

Forfølger sagen

Politiet gennemførte en ransagning i Bitten Vivi Jensens hjem efter, at hun havde omtalt en række for kommunen pinlige sager i en artikel i Information. Politiet har efterfølgende sagt, at der ikke var tale om strafbare udtalelser i artiklen. 

"I de sociale modstandsbevægelser betragter vi klart forløbet som kommunal chikane rettet mod en ærlig og samvittighedsfuld tidligere medarbejder, der har haft borgerne på sinde frem for budgetterne, med det formål at bringe kritikken til ophør. Det kan ikke passe, at kommunerne på denne måde agerer både jury, dommer og bøddel over for mennesker, der er dem i vejen, skriver Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne i en pressemeddelelse. 

De lover, at sagen ikke vil få lov til at dø. Når der er byrådsmøde den 23. april møder Bitten Vivi Jensen sammen med flere fra de sociale modstandsbevægelser op på Frederiksberg Rådhus for at skabe opmærksomhed omkring den politiske forfølgelse.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. apr. 2018 - 14:32   20. jan. 2020 - 14:43

Førtidspension

ur@arbejderen.dk