Endelig kom andet bind og opfølgeren på Jan Guillous fantastiske Brobyggerne om 1900-tallets Europa.
Dandy handler om to elegante gentlemen, som en junidag i 1901 ankommer til Manningham i det sydlige England. Den ene er lord Albert, som vender tilbage fra sin ingeniøreksamen i Dresden for at blive slægtens overhoved. Den anden er norske Sverre, og de har bestemt sig til et liv sammen.
Der er gået mange år, siden Sverre og hans brødre, Lauritz og Oscar, voksede op i en fattig fiskerfamilie i Vestlandet i Norge. Deres udsædvanlige tekniske begavelse førte dem til datidens fornemmeste eksamen som diplomingeniører fra universitetet i Dresden.
Lauritz vendte tilbage Norge, Oscar forsvandt til Tysk Østafrika og Sverre befinder sig nu i 1901 i det sydlige England sammen med Albert, som har arvet gods som titel, og hvor hans kunstneriske talent blomstrer.
Albert og Sverre bevæger sig blandt Londons kunstnere og bohemer. Og den frigjorte Bloomsbury-gruppe, der tæller prominente navne som økonomen Keynes, forfatterne Oscar Wilde og Virginia Woolf, sætter sit aftryk på både tiden og Sverre.
Sverre uddannes som gentleman, forloves med Alberts frigjorte søster Margie, der er veninde med Woolf. Men på samme måde som Første Verdenskrig slog hele tilværelsen i stykker for Lauritz og Oscar, rammes nu Sverre og Albert.
Bogen giver et fantastisk billede af det frigjorte kunstnermiljø og de bornerte omgivelse i tidens Storbritannien.
Dandy slutter i 1919, mens bind tre kommer til at handle om mellemkrigstiden. Guillous plan er at følge århundredet hele vejen frem til 11. september 2001. Han har bebudet, han vil bruge resten af sit skrivende liv på projektet. Det har undertegnede det mere end fint med, for hvilke værker vi allerede har fået. Dejlig underholdning.