Deres kroppe skriger: "Køb mig, knep mig". De står i gadeludernes klassiske stillinger, kødeligt provokerende, en præsentation af liderlighed for penge i De røde lygters land. De fire kvinder, der tilbyder deres krop til højstbetalende, står på række, men ikke på gadens asfalt. De står i en kano på en flod, der førte dem fra det trygge hjem til livet som viljeløs luder, et offer for begær efter penge, sex og magt.
Den cubanske maler Armando Marinos udstilling Under the Red Light (Under den røde lygte, red.) på Galleri Christoffer Egelund i Bredgade konfronterer de handlede kvinders rå hverdag med deres drømmeverden. Det er den indestængte pyntefugls længsel for at sprænge rammerne og fjerne tremmerne i bordellets gyldne bur.
"Jeg har altid drømt om at stå på ski i bjergene. Jeg ved godt, at det er umuligt i min situation, men jeg kan i det mindste gøre det i mine drømme."
Nadia, en prostitueret, 25 år
Armando Marinos udstilling skildrer kvindehandel og prostitution med grelle farver og vulgære kroppe på kanten til det spekulativt pornografiske. Farver, former og linjer signalerer prostitution, men kvindernes vulgære positurer konfronterer en drømmeverden, en længselsfuld hvisken efter frihed, kærlighed og respekt. De trælbundne kvinders virkelighed er fysisk udnyttelse, narkomani, mental ydmygelse , selvmord.
Billedkunstneren er født på Cuba i 1968 og uddannet på både José Varona Pedagogical Institute i Havana 1992 og på Rijsakademie Van Beldeende Kunsten i Amsterdam 2005. Han har udstillet over det meste af Europa, USA, Afrika og Cuba, og hans billeder hænger på en lang række museer. Han bor og arbejder til daglig i New York.
Han arbejder konkret med sociale konflikter og nutidens virkelighed som i Tervuren Tales i Belgien, der undersøgte den belgiske kolonialistiske fortid og udplyndringen af Kongos kulturelle arv. I 2012 var emnet de arabiske revolutioner på en udstilling i New York, og i 2010 deltog han med andre cubanske malere i en kontroversiel udstilling om racisme og diskrimination i Cuba.
Under de røde lygter er den rå og kontante historie om sexarbejderens glædesløse liv, pakket ind i den uopnåelige drøm, fortalt på én gang rørende og frastødende.