To slyngveninder og en kæreste kan være en dårlig kombination i et teenageunivers. Ikke mindst når man er fjorten år, og hormonerne begynder at gå i selvsving. Når en af de tre teenagere oven i købet må døje med sin fars og mors skilsmisse og skænderier, kan der ske meget.
Blå mandag, der spillede første gang på Roskilde Bibliotek i slutningen af oktober, handler om Liv og hendes forældre, hendes veninde Jamila og dennes kæreste Lukas. Liv har problemer med at finde sig selv og finde ud af, hvad livet er for en størrelse. Desuden ligger hendes forældre i skilsmisse og taler ret dårligt sammen.
Teaterleder Jørgen Nordenhof fra Teatergruppen De Slagfaste har sat glimrende styr på forestillingen, der sidste år spillede på Teater Svalegangen i Aarhus. Blå mandag giver et både rørende og naturtro blik ind i livet som det leves af tidens unge og deres forældre.
Stykket er fyldt med dramatiske optrin, og rammende teenageproblematikker. Til gengæld er scenen befriende minimalistisk, uden dekorationer eller andre dikkedarer. Ved sceneskift tændes og slukkes lyset, samtidig med at der spilles rockmusik.
Dramatikeren Kristian Erhardsen, der tidligere har skrevet Fucking Roskilde til Teatergruppen De Slagfaste, har endnu engang formået at sætte ord på det svære teenager-liv. Han udleverer ikke sine personer, men skildrer nogle episoder, hvor følelserne ligger lige under huden.
Forestillingen, der skal spille på skoler og ungdomsinstitutioner for de 14 til 18-årige, er stærk og vedkommende teater, båret af fine skuespilpræstationer. En af de unge tilskuere kaldte stykket ”helt fedt og vedkommende".
Blå mandag er den slags ungdomsteater, som børn og forældre bør gøre sig selv den tjeneste at se sammen, og efterfølgende få sig en familiesnak om ved middagsbordet.