10 Dec 2023  

KBH: Let skyet, 10 °C

Lasse Popp fordansker mesterligt

Tom Waits poetiske fortællinger

Lasse Popp fordansker mesterligt

"Træt lever og tungt hjerte" er en gennemmusikalsk oplevelse med Lasse Popp, der leverer fortællinger, monologer og mytologier om Udkantsdanmark.

Med sin kædesavsvokal og psykopatisk charme driver Lasse Popp sit publikum rundt i forestillingen "Træt lever og tungt hjerte". (Limfjordsteatret).
FOTO: Lars Horn, Baghuset Pressefoto
1 af 1

Forestillingen, der annonceres som en intimkoncert, er bygget op over den amerikanske neo-beatnik Tom Waits musik og poetiske tekster, der tematiserer og beskriver udgrænsede eksistensers liv på skyggesiden i det moderne USA.

...med timing og punch lig med de sjældne øjeblikke, hvor boksning bliver til kunst.

Og intimt blev det sandelig på flere planer for den snes heldige, der blev lukket ind på Café Tusindfryd for at overvære skuespilleren og musikeren Lasse Popp i en 75 minutters tour de force.

Man behøver ikke at kende til og kunne lide Tom Waits for at få udbytte af forestillingen. Lasse Popps fordanskning er et kunstværk i sig selv. Poesi, når den er bedst og fremført af ham selv akrobatisk med timing og punch lig med de sjældne øjeblikke, hvor boksning bliver til kunst.

Sammen de to medmusikanter Kim Fast Jensen og Bastian Popp driver Lasse Popp med sin kædesavsvokal og psykopatisk charme os rundt i en strøm af fortællinger, monologer og mytologier fra og om Udkantsdanmark.

Her bliver fuldemandssnak til filosofi i vores møde med underskoven af spirituelle individer i flydende bylandskaber mellem Fur og Åbenrå, hvor der er evigt vejarbejde og omkørsel. Her træffer vi mennesker, der tilgiver, hvad spejlet ser.

Træt lever – tungt hjerte er moderne udkants Jugband Blues autentisk som en Jim Beam Bourbon i et beskidt glas. Som en Bunny Munro af Nick Cave fabulerer Lasse Popp os gennem en langtidsholdbar, men selvdestruktiv brandert, her fremført i en intim finurlig musikalsk funktionel scenografi.

Så Lasse Popp og Limfjordsteatret! Hvis I har hørt det før, så siger jeg det sgu alligevel – I gav os en gennemmusikalsk forrygende oplevelse – tak for det.

Glem nu ikke, at I har lovet at spille forestillingen igen i 2018. Kom endelig tilbage til Teater Nordkraft og Café Tusindfryd, men sig til i god tid for krydser i kalenderen.

20. mar. 2017 - 09:50   21. mar. 2017 - 11:43

Scenen

Allan Vokstrup
Anmelder
6

Træt lever – tungt hjerte.
Limfjordsteatrets egenproduktion, præsenteret af Teater Nordkraft på Café Tusindfryd. Set 15. marts 2017.
Medvirkende: Lasse Popp, Kim Fast Jensen, Bastian Popp.  
Spiller igen på Café Tusindfryd 22.3.
Turné: http://www.limfjordsteatret.dk/