Lægevidenskaben er i dag nået så langt, at man i mange tilfælde allerede i graviditeten kan se, om et barn er handicappet eller ej. Kvinden har mulighed for at vælge en abort, hvis hun ønsker det.
Selvom man ikke er "perfekt", så kan man godt udfylde en plads i et effektivt samfund.
Christian Sønderby Jepsen har skabt en meget stærk og interessant dokumentarfilm, "Naturens Uorden", om Jacob Nossell, der er født spastiker.
Jacob Nossell er journalist og komiker. Som spastiker har han et talehandicap og bevæger sig meget usikkert. Men han har et intakt intellekt, så hvis han bare får de fornødne muligheder, så har han ligeså mange ideer og tanker som andre. Han har svært ved at acceptere sit handicap, og gennem filmen kæmper han en ulige kamp for at blive anerkendt, som det menneske han er.
"Naturens Uorden" er en relevant og vigtig film, fordi den gennem Jacob Nossells egen erkendelsesrejse, sætter det moderne og aktuelle problem på spidsen. Han søger svarene i sin egen historie, i naturvidenskaben, i religion, i arbejdsmarkedet og ikke mindst i hans egen nærdødsoplevelse.
Under hans søgen opstår nye grundlæggende spørgsmål, som ikke kun er gældende for Jacob, men for os alle: "Hvem er vi, hvad vil vi som samfund, og hvilket samfund er værd at leve i?"
Vi har i dag mange unge og voksne i samfundet, som er handicappede. Men skulle vi ikke i et velfærdssamfund have råd til at give disse mennesker de bedste levevilkår og de bedste betingelser for et godt liv? Selvfølgelig har vi det. Man kan jo også senere i livet få et handicap, hvis man kommer ud for en ulykke eller arbejdsskade.
"Naturens Uorden" beviser, at selvom man ikke er "perfekt" så kan man godt udfylde en plads i et effektivt samfund, hvor vi helst allesammen skal være mere end normale og helst satse på en karriere.