Det legendariske britiske band Pink Floyd har fået egne frimærker, for et par år siden optrådte guitaristen Roger Waters for anden gang med The Wall i Parken og i år kan fejres 50-året for orkestrets dannelse.
Et andet højdepunkt, som er helt egen for Pink Floyd Project, er de tre korkvinders solistiske indslag...
I dette jubilæumsår kunne noget, der mere end ligner, høres og ses i Amager Bio for få dage siden. Navnet er Pink Floyd Project. Det har en halv snes år på bagen og rummer ti danske musikere og vokalister - med lead-vokalisten og guitaristen Lars Kjærulf Andersen i spidsen.
Det ville dog være synd at sige, at nogle udmærker sig mere end andre. Tro mod såvel Syd Baretts psykedeliske rock, David Gilmours lyrik og Roger Waters´ rocksymfoniske univers udfolder bandet et imponerende musikalsk, musik-teknisk og scenografisk show, hvor elektronik, el, akustik og lyssætning spiller sammen til helhed med heftige solistiske indslag - både instrumentalt og vokalt.
All in all, you´re just...
Fra Pink Floyds debutalbum The Piper of the Gates of Dawn, over The Dark Side of the Moon, til The Wall og The Final Cut spilledes hit efter hit. Guitarsoloerne - og duoerne - var naturligvis højdepunkter, godt sekunderet af saxofon-indslag og med et effektivt elektronisk lydtæppe på synteezier og keyboards og bundsolide bastrommer i de mest symfoniske indslag, der vekslede med mere stille, akustiske ballader.
Et andet højdepunkt, som er helt egen for Pink Floyd Project, er de tre korkvinders solistiske indslag, hvor de på skift synger ordløse arier med en imponerende styrke, intensitet og stort register, mens instrumentalisterne tilbageholdende bakker op. Og endelig selvfølgelig fremførelsen af Another Brick in the Wall med deltagelse af ca. 30 elever fra en musikefterskole som effektfuldt kor.
Scenografien har en bagscene domineret af et stort, dybdegivende "koøje", hvori der afspilles scener fra Pink Floyd-koryfæernes liv, landligt og urbant liv i Danmark, psykedeliske bobler, og close-ups af de agerende solister på scenen. Det giver sammen med den bevægelige, skiftevis farvstrålende og afdæmpede lyssætning i rummet, en frydelig totaloplevelse.