Søskendeparret David og Mika, vennerne Sebastian og søde Amalie hang alle ud i Ungdomshuset på Jagtvej 69. Hang sammen som ærtehalm, kærestede lidt på skift. Så kom rydningen, og den tætte kontakt blev brudt. Jeg møder Amalie på Teater Grob, på vej til Stengade 30 for at møde Mika for første gang i de seks år, der er gået siden kliken splittede op.
Amalie snakker som et vandfald i den udleverede mp3-afspiller med tilhørerne lyttebøffer under den halve times lange audio walk rundt på Nørrebro i København, fra Teater Grob til Stengade 30. Amalie fortæller om David, som hun var kæreste med, men måtte droppe, da han ikke kunne styre stofferne, om hvordan Mika blev mærkelig efter rydningen og begyndte at lyve om hende og til sidst blev smidt ud af mandagsdemoerne. Egentlig har hun ikke så meget lyst til at se Mika. Hun vil hellere give en middag til mig, hendes nye bekendte, for det er hendes fødselsdag.
Realismen nærmest driver ned af væggen i den Reumert-vindende dramatiker Julie Maj Jakobsens audiowalk/teater/koncert "Nørrebro/" i instruktør Mille Maria Dalsgaard og audiwalk-designer Anders Boss Holstings forestilling. De fem roller spilles af unge fra Nørrebro, der også har givet stof til stykkets handling.
Vi møder dem til en surprise-fødselsdagsfest, som Mika og Sebastian har lavet for at glæde Amalie, men noget går helt galt under vejs. Noget har ændret sig fuldstændigt siden de lykkelige "Unger"-dage, hvor alting var stod så lysende klar i modstandens tegn. Nogen i gruppen er kommet videre, mens andre sidder fast i retorikken, manererne, dødsdriften og adrenalinkickene fra dengang.
"Nørrebro/" er ikke behageligt teater. Der siges "fuck" i én uendelighed, drikkes om kap, skændes og slås, mens sandheden om det, der egentlig skete da gruppen gik i opløsning, langsomt afsløres. Det er hudløst følsomt dramatik om en verden fyldt med præstationsangst, rædsel for ikke at kunne slå til, og for at miste sig selv, kampen for at beskytte den papirstynde hinde uden om, som holder sammen på tilværelsen.
Kort sagt, "Nørrebro" er modig og realistisk nutidsteater i høj klasse.