20 Sep 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Savage Rose altid i bevægelse

Savage Rose altid i bevægelse

Torsdag, 09. november, 2006, 00:00:00

Savage Rose er på turné rundt i Danmark for tiden. Her er Karin Busks skildring fra koncerten i lørdags i Århus. Bandet Savage Rose er stadig i bevægelse. Udvikle og overraske er mottoet

af Karin Busk
Junglestemning og fuglefløjt fylder den store sal i Aarhus Musikhus inden lyset dæmpes ned og musikerne gør deres entre på scenen.
En scene der er badet i grønt lys. Lyskeglerne er som lianer og slyngede grene. Annisette og bandet brager igennem med et heftigt rocknummer, som lyder titlen 'Lost in the jungle.'
Fedt nummer! Men der er vist ingen, der føler sig særlig lost. Især ikke da Annisette siger tak for al den kærlighed og varme, hun og familien har modtaget i forbindelse med Thomas Koppels død. Klapsalverne bruser tilbage op mod scenen
Mange forventninger er i spil denne aften. Kan vi mon mærke at Thomas ikke er med? Er det stadig Savage Rose ?
Der er ikke noget at tage fejl af. Det er Savage Rose, for Savage Rose er altid i bevægelse. Heri findes kendetegnet.
Nye numre til et kommende album veksler med gamle numre. Thomas Koppels musik flyder varm og rund - lige fra Dear Little Mother til Wild Child og Black Angel. The Joker har fået en skarpere reggae-rytme.
Peer Frost håndterer indtil flere strengeinstrumenter. Det er en helt symbolsk koncert. Peer Frost hører til blandt de første musikere, der spillede i Savage Rose. Ved flygel og orgel hører vi Palle Hjort. Han er sin egen i Savage Rose og samtidig dybt engageret i stilen.
Lyset blænder op til pausen og en ældre kvinde udbryder, 'Hvor er de dog dejlige!'
I pausen høres Thomas Koppels klaversonater, mens et billede af ham og hans elskede harmonika ses på scenens bagtæppe.

Nyt
Udvikle og overraske synes at være mottoet for denne aften. Raul Rekow med sine fem congas driller publikum sammen med Moussa Diallo på bas. Datteren Naja Koppel synger sin sang, Mountain of love. Med en stemme af format. Dér må være mere i vente ?
Annisette minder os om vigtigheden af at blive ved med at kæmpe mod krig, fattigdom,: Og at man nu vil lukke Huset i Århus. Hvorefter hun lader sin stemme forbinde fortid, nutid og fremtid i en varm udfoldelse af sangen I kan ikke slå os ihjel.
Det eneste, vi mangler...Ja, et dansegulv så kroppene kan folde sig ud.

Savage Rose.
Lørdag i Aarhus Musikhus
www.savagerose.com

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


09. nov. 2006 - 00:00   30. aug. 2012 - 22:15

Kultur