En kogebog helt uden dikkedarer, weber-griller og moderne slankekure
af Anja Møller Nielsen
'Smag på Danmark' - 250 moderne opskrifter fra det klassiske danske køkken' er en kogebog baseret på danske økologiske råvarer.
En bog der forener god mad, små historier om råvarerne og smukke fotografier af den danske natur, taget af Lars Ranek.
En herlig kombination af nye opskrifter og gamle klassikere som for eksempel frikadeller. Der er opskrifter til alle årets højtider, fra julesylte til sommerens hyld.
Bogen er smukt gennemført med det dansk tema, bortset fra få af opskrifternes navne, så som 'Cote du bouef med bagte rødløg', der jo ikke ligefrem henleder tankerne på dansk kvæg.
Bagerst i bogen forefindes en veludført forhandler-liste, med forretninger, der forhandler varer i top kvalitet.
Det er dejligt at se en kogebog, der er helt uden dikkedarer, med opskrifter hvor popsmarte kugle-griller, krydderier, kun en kejser i romerriget kan få fat i, og vægtvogternes målebånd skal holde sig langt væk fra.
Danske, sunde, fødevarer ligesom i de gode gamle dage, bare peppet en smule op.
Bogen appellerer til folk, der elsker at lave mad og virkelig går op i, hvad de putter i munden, koste hvad det vil, da de fleste råvarer ikke just er baseret på lavindkomst- indtægter og IKEA-priser.
Kogebogen kan alligevel bestemt anbefales til folk, der ved hvad de vil have - og elsker at lave det.
Smag på Danmark - 250 moderne opskrifter fra det klassiske danske køkken.
Nanna Simonsen. Forlaget Gyldendal, 2. udgave, 1. oplag. 260 sider. Kr. 149,-
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278