Den belgisk-fødte illustrator Leon van Roy kom til Danmark i 1950`erne, og hans humoristiske, nærmest psykedeliske tegninger blev hurtigt efterspurgt, især i ugeblade som Hjemmet og Ude og Hjemme
Tilhængere af den danske humorist Willy Breinholsts bøger vil også hurtigt kunne genkende Leon van Roys streg. Han var også på et tidspunkt ansat som bladtegner på dagbladet Politiken.
Museet for Dansk Bladtegning har fisket den nu afdøde tegners værker frem og hængt dem frem til offentlig, gratis beskuelse på Det Kongelige Biblioteks Bladtegnergang.
Leon van Roy: Den koloristiske bladtegner, Diamanten, gratis adgang
Komedie i krisetider
Kapitalismens krise er ikke noget at grine af - så det gør vi! Gadeteatret Hmf Brændende Kærlighed er efter et besøg på civilisationens skrotbjerg blevet inspireret til det ordløse drama 'Wasteland'. Den tragisk-komiske udendørs teaterforestilling i Københavns centrale åndehul, Kongens Have, tager fat i forbrugerismens vanvid og velsignelser, akkompagneret af tre polske, smukt robuske skraldecontainere.
Wasteland, Hmf Brændende Kærlighed, gadeteater i Kongens Have, til 12.juli, herefter på turné. Læs mere på www.braendendekaerlighed.com
Fra ishule til køleskab
Dansk Landbrugsmuseum i Gl. Estrup ved Auning har begået en udstilling om kølningens lange historie. Madvarer har det jo med at fordærve, og det endda ret hurtigt, i sommervarmen, men hvad gjorde vore forfædre egentlig før ismaskinen blev opfundet. Vidste du forresten, at Carlsberg Bryggerierne var den første danske virksomhed, der anvendte køleanlæg i Danmark - og den eneste, der producerede is til industrikølning?
Fra ishule til køleskab, Gl. Estrup ved Auning, til 25. oktober.
Kæmpen Starkad i Frederikssund
Verdens ældste vikingespil afholdes hvert år i Frederikssund på Kalvøens fritidsscene. I år er det Per Buckhøjs 50 år gamle drama om Starkad, eller Stærkodder, som han også kaldtes i den nordiske mytologi. Han repræsenterer medmenneskelighed, godt nok ret underfundigt, i den ellers barske asetro.
Efter forestillingen inviteres der til vikingerevy i Valhal. I denne weekend afholdes desuden det årlige vikingemarked, hvor stadeholdere fra ind- og udland præsenterer varer med tilknytning til vikingetiden. Området rummer desuden en historisk korrekt vikingeboplads med anløbsbro til skibene.
Frederikssund Vikingespil, revy, marked og boplads, til 12. juli minus mandage
Papirklipperen i saksen
Han kalder sig selv 'autoriseret papirklipper', den glade Torben Jarlstrøm Clausen, der ved et tilfælde fik en saks i hånden i 2003. Siden har han glædet store og små med sine finurlige beviser på Victor Borgens gamle ordsprog: 'Den korteste afstand mellem to mennesker er et smil.'
Den klippende kunstner drager land og rige rundt med sin klippekaravane, og den er nu blevet inviteret indenfor hos Hørvævsmuseet på Krengerup ved Glamsbjerg.
En hånd fra saksen..., papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen, Hørvævsmuseet på Krengerup, til 19. juli
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278