Kommunistisk Parti stiller op til kommunalvalget i København i 2013. Men det står åbent, om opstillingen skal ske i alliance med andre eller alene
'Kommunistisk Parti i København opstiller til kommunalvalget i 2013 og eventuelt også til regionsvalget, hvis vi kan finde kræfter til det.'
Sådan hedder det i den årsplan, som Kommunistisk Parti i København vedtog på sit årsmøde i lørdags efter en grundig debat.
Det slås samtidig fast, at det ikke er afgjort i hvilken form, Kommunistisk Parti stiller op, om det bliver i alliance med andre eller alene. Det besluttes først senere i processen.
- Men det er vigtigt, at vi tager beslutningen nu. Vi skal have igangsat en proces, hvor vi arbejder med udviklingen af en mere konkret politik for København på de centrale områder. Det vil virkelig rykke noget, hvis vi går ind i valgkampen, sagde Torben Jensen fra byledelsen på årsmødet.
Alle kampformer
Enkelte medlemmer udtrykte skepsis overfor at stille op, når partiet på mange områder er enige med Enhedslisten. Modsat fremhævede mange andre nødvendigheden af, at kommunisterne også er aktive på den parlamentariske bane og fremhævede, at kommunalvalget ikke kan ses løsrevet fra det samlede arbejde med at profilere og opbygge Kommunistisk Parti.
- Det er rigtigt, at vi mange steder er enige med Enhedslisten, men vi er jo ikke en del af Enhedslisten, og det er der en grund til. Vi har et klart politisk alternativ. Vi vil bidrage til at skabe enhed - ikke mindst blandt de mange, der vil slås for den kollektive velfærd, og vi vil opbygge og styrke vores parti gennem aktiv deltagelse i klassekampen, sagde for eksempel Anne Mette Carlsen, der gik af som byleder på årsmødet.
Det blev samtidig understreget, at Enhedslisten vil være Kommunistisk Partis nærmeste allierede i Borgerrepræsentationen.
Spørgsmålet om velfærden kommer til at stå centralt i partiets kommunalpolitiske arbejde. Årsmødet diskuterede hvordan regeringens nedskæringsplan, vil få voldsomme konsekvenser for kommunerne.
- Vi kommer til at stå i en alvorlig situation i København de næste to til tre år. Regeringen lægger op til at minimere den offentlige sektor, sagde blandt andet Lotte Rørtoft Madsen.
EU-kampen
EU`s rolle i forhold til nedskæringer og den faglige kamp fyldte en del på årsmødet ikke mindst på grund af situationen i Grækenland.
- Vi oplever i øjeblikket et opsving i EU-kampen. Mange ser en direkte sammenhæng mellem kampen mod EU og for den kollektive velfærd, sagde Søren Becher. Han mener, at den mest brændende opgave for den faglige venstrefløj er at få formuleret en fælles strategi i forhold til EU.
I forhold til året, som er gået, noterede årsmødet med tilfredshed, at bestræbelsen på at få gang i ungdomsarbejdet i København er lykkedes. Ikke mindst i forbindelse med klimatopmødet var partiets unge meget aktive, både med en række selvstændige aktioner, og deltagelse i den store demonstration og andre aktiviteter.
- Klimakampagnen var en stor succes, det gav os en række nye kontakter og liv til ungdomsarbejdet. I forlængelse af klimaaktiviteterne har vi åbnet Café Gnisten i Griffenfeldsgade 26 hver onsdag fra klokken 15. Og så glæder vi os til at holde et ungdomsseminar senere på måneden, sagde Anders Sørensen, en af partiets ungdomsansvarlige.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278