Det handler om at være på vej, og om måske aldrig at nå frem, om at søge frem mod en kærlighed, som man måske, måske aldrig ender med at finde.
Dramatiker Gritt Uldall-Jessen har skabt en performance til bydelen Egedalsvænge i Kokkedal og dets beboere. Her bor mennesker, som er kommet mange steder fra, men som nu har Sjælland som deres hjemstavn.
– Det fik mig til at tænke på en berømt og berejst sjællænder, nemlig Peder Paars. Han er hovedperson i Ludvig Holbergs over 200 sider lange digt af samme navn, siger Gritt Uldall-Jessen. I Surviving Peder Paars tager Egedalsvænge mangfoldighed af voksne og børn på en rejse gennem digtet.
Peder Paars, i skikkelse af Mahmoud Alibali, rejser ud fra Kalundborg for at se sin kæreste i Aarhus, men misundelsens gudinde, Avind, lægger sig i vejen. Han lider skibbrud på Anholt, hvor han bliver overfaldet af de lokale og klædt af til skjorten. Efter mange lidelser og strabadser når han frem til Aarhus og sin elskede Dorthea – eller gør han?
Opførelsen af digtet sker i samarbejde med Fredensborg Kommunes Teaterforening. Det er formet som en byvandring, inspireret af middelalderens vandringsspil. Gruppen består af en performer, en billedkunstner, en dramatiker og en musiker.
Undervejs vil der være lydindslag, hvor forskellige eksperter fortæller om, hvordan digtet er blevet tolket. Der vil også være videokunst, fotos og performance sat ind i området, hvis bygninger og anlæg bliver brugt som kulisser.
Forestillingen er den del af Helsingør Teaters projekt Hjemstavn. Den spiller onsdag til fredag. Folk der kommer med tog mødes på Kokkedal Station kl. 19.30. Øvrige mødes kl. 20.00 i Kineserhuset i Egedalsvænge.
Surviving Peder Paars. Kokkedal/Egedalsvænge. Instruktion: Gritt Uldall-Jessen. Produktion: Helsingør Teater. Onsdag til fredag kl. 20.00
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278