23 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Kulturbesparelser er unødvendige

Kulturbesparelser er unødvendige

Tirsdag, 06. september, 2011, 11:11:16

På teaterportalen Proscenium har læserne kunne følge en række resultater af nogle heftige spareprogrammer på kulturområdet i Europa.

 

Dansen i Holland er beskåret med over 40 procent, og i Italien privatiserer man det legendariske Teatro Valle som del af et omfattende spareprogram. Hårdest ramt er Storbritanniens kulturliv, der oplever besparelser på om mod 17 procent på de samlede kulturbudgetter i år.

Ikke alle lande sparer på kulturen i krisetider. Tyskland, Norge og Frankrig går i modsat retning og øger bevillingerne til kunst og kulturområdet. Bare i år har Tyskland øget sit kulturbudget med 16 procent og Norge følger med ved at yde 84 procent mere til kunst og kultur over en periode på to år. Frankrig er ikke i samme liga, men øger dog sit kulturbudget med 2,1 procent.

Kultursociolog fra Københavns Universitet professor Peter Duelund siger til Politiken den 13. august 2011:

»Det er et udtryk for, at der er nogle lande, der tager kultur- og kunstpolitik alvorligt i et oplysningsperspektiv og siger: Jamen, selv om vi bliver fattigere, behøver vi ikke at blive dummere. Det er lande, som erkender, at kultur er en væsentlig del af et samfundsliv og de enkelte menneskers tilværelser. Og at samfundet ikke kun kan reduceres til økonomi og social velfærd«.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. sep. 2011 - 11:11   03. sep. 2012 - 11:01

Kulturpolitik