Et nyt websine og senere et trykt magasin for unge mellem 18 og 28 skal nedbryde nogle af de mange fordomme, de møder i deres hverdag.
Nu skal det være slut med at omklamre unge med fordomme og tabuer.
Facaden hedder et nyt websine (et elektronisk tidsskrift, red.). Det skal hjælpe unge mellem 18 og 28 med at tackle de mange fordomme og tabuer, som de opbygger omkring sig for at beskytte sig selv og især familien.
Men det er en falsk tryghed, mener initiativtageren, 20-årige Lea Patricia fra Herning. Hun kom til Danmark som tre-årig fra Colombia, og hun har i hele sit unge liv været omringet af tabuer i alle afskygninger.
– Jeg har brugt et helt liv på at opbygge facader af hensyn til mine kære. Nu vil jeg nedbryde dem sammen med andre. Hvis Facaden blot hjælper én, har jeg gjort mit arbejde. Facaden andler nemlig ikke om mig. Facaden handler om dig!, skriver hun i en pressemeddelelse.
Det nye tidsskrift er blevet grundlagt gennem et samarbejde mellem Lea Patricia og over 20 frivillige unge studerende. Webudgaven udkom 12. marts, og er gratis.
På facaden.dk kan man få smagsprøver på indholdet i det endelige trykte tidsskrift, der er planlagt til at udkomme i august.
Tanken er, at hvert nyt nummer af Facaden har et tema, som med portrætter, interviews, features og baggrundsartikler vil behandle et område, hvor unge møder fordomme.
I den første webudgave er hovedtemaet psykiske lidelser og handicaps. Det er et område, der ifølge Lea Patricia især er påvirket af tabuer, fordomme og facader.
Hendes mål er at skabe et tidsskrift, der fremstår som nøgternt, nuanceret, sagligt og oplysende – gerne formidlet gennem humor og underholdning.
Magasinet, der som trykt skal udkomme i 4.000 eksemplarer over hele landet, henvender sig til alle unge – fra den arbejdsløse til den travle studerende. Redaktionen er sammensat af unge, frivillige skribenter, som ofte selv er studerende.
– Vi vil nedbyrde hverdagens facader og lade unge være sig selv i et samfund, hvor det til tider kan være svært, slutter Lea Patricia.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278