16 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Igen debat om Mærsk

Igen debat om Mærsk

Fredag, 20. april, 2012, 11:23:29

Mærsks død har rippet op i en af Danmarks største mediehistorier.

Mærsk Mc-Kinney Møllers død har rippet op i en af Danmarks største mediehistorier, skriver Journalisten.

For over ti år siden solgte Mærsk sine aktier i Det Berlingske Officin, efter at Berlingske Tidende havde bragt en række historier om A.P. Møllers salg af våben til Nazi-tyskland under besættelsen.

I Berlingske er episoden beskrevet i en leder i forbindelse med dødsfaldet:

»En senere strid om Berlingskes redaktionelle dækning af en sag om A.P. Møllers aktiviteter under besættelsestiden førte til, at vejene beklageligvis skiltes.«

Brugen af ordet »beklageligvis« har fået de to Berlingske-journalister Uffe Gardel og Mads Kastrup til at spørge ledelsen efter en uddybning på avisens interne forum.

Uffe Gardel mener, at historierne om A.P. Møllers salg af våben var et fremragende journalistisk arbejde:

– Der er ikke nogen grund til at beklage det - hverken direkte eller indirekte. Ligesom der heller ikke er nogen grund til at beklage direkte eller indirekte, at vi ikke længere ejes af Mærsk og en række andre store danske erhvervsvirksomheder, siger Uffe Gardel til Journalisten.dk.

Han mener, at ejerkredsen påvirkede det journalistiske indhold.

Administrerende chefredaktør Lisbeth Knudsen er uenig i Uffe Gardel udlægning af tiden under Mærsk. På Berlingskes interne debatforum skriver hun:

»Med »beklageligvis« menes præcis det, at A.P. Møllers afhændelse af aktier kom til at betyde en opløsning af den alliance mellem de store bidragydere i dansk erhvervsliv bag rekonstruktionen af Berlingske i 1982, hvorved virksomheden blev sat til salg og som bekendt endte hos Orkla. Resten er historie,« skriver Lisbeth Knudsen.

kultur@arbejderen.dk

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. apr. 2012 - 11:23   03. sep. 2012 - 10:53

Medier