19 Jul 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Stop regeringens støtte til Juan Guaidó og international terrorisme

Blogs

Nikolaj Møller Kofod
International sekretær i Kommunistisk Parti

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 07. maj, 2020, 09:13:34

Stop regeringens støtte til Juan Guaidó og international terrorisme

Det er fuldstændig uhørt, at den forrige danske regering i januar 2019 anerkendte Juan Guaidó som Venezuelas midlertidige præsident, og det er tilsvarende hovedløst, uansvarligt og illegalt, at den siddende regering og udenrigsminister Jeppe Kofod fastholder denne godkendelse af terroristen Juan Guaidó som Venezuelas præsident.

Venezuela og dets befolkning har igen været offer for et voldeligt overfald, da væbnede grupper søndag den 3. maj gik i land i det nordlige Venezuela efter at være afsejlet i hurtigbåde fra kysten i nabolandet Colombia.

Dette angreb skal betragtes som international terrorisme og imødegås som sådan.

Guaidó er terrorist, og når Danmark støtter ham politisk eller økonomisk, er det i strid med international lov – særligt udtalt er det i strid med den bindende resolution 1373 (2001) fra FN's Sikkerhedsråd.

Uanset at alle enkeltheder ikke er klarlagt, står det fast, at Colombias regering er dybt involveret, at USA's hemmelige tjenester er indblandet, og at Venezuelas selvudnævnte præsident Juan Guaidó er centralt impliceret. Guaidós underskrift er på en kontrakt med sikkerhedsfirmaet Silvercorp, der har trænet og ledet de lejesoldater, som den 3. maj om morgenen gik i land i Venezuela med henblik på at udføre voldelige handlinger og omstyrte den forfatningsmæssige orden i landet.

Kommunistisk Parti kræver af den danske regering, at den straks tilbagekalder sin anerkendelse af Juan Guaidó som Venezuelas midlertidige præsident.

Guaidó er terrorist, og når Danmark støtter ham politisk eller økonomisk, er det i strid med international lov – særligt udtalt er det i strid med den bindende resolution 1373 (2001) fra FN's Sikkerhedsråd.

Resolutionen blev vedtaget den 28. september 2001; kort efter terrorangrebet den 11. september i New York og Washington, og den pålægger alle stater ”med alle midler at bekæmpe trusler mod den internationale fred og sikkerhed, der skyldes terrorhandlinger”.

Resolutionen anbefaler FN's medlemslande at samarbejde.

Og resolutionen pålægger landene at "afholde sig fra at yde nogen form for aktiv eller passiv støtte til foretagender eller personer, som er involveret i terrorhandlinger".

Juan Guaidó og de organisationer, partier og grupper, som han er en del af, opfylder åbenlyst talrige kriterier for at blive betragtet som terrorister og terrorgrupper.

Det er fuldstændig uhørt, at den forrige danske regering i sin tid (i januar 2019) anerkendte Juan Guaidó som Venezuelas midlertidige præsident, og det er tilsvarende hovedløst, uansvarligt og illegalt, at den siddende regering og udenrigsminister Jeppe Kofod fastholder denne godkendelse af terroristen Juan Guaidó som Venezuelas præsident.

Sikkerhedsrådets resolution 1373 blev så sent som den 28. marts 2019 enstemmigt genbekræftet i Sikkerhedsrådet under henvisning til kapitel VII i FN-pagten, hvilket er en understregning af, at alle lande har pligt til at opfylde resolutionens pålæg.

Venezuelas lovlige præsident hedder Nicolás Maduro. Det er hans regering, der repræsenterer Venezuela i FN og andre internationale fora. Derfor er enhver påstand om, at den danske regering er fritaget for at opfylde sin pligt til at bekæmpe terrorisme mod Venezuela, fordi man ikke anerkender landets præsident, uden nogen gyldighed.