05 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Er fagbevægelsen DØD?

Blogs

Søren Grøn
Faglig sekretær i 3F Høje-Taastrup fra 2012-2015
2015 - Afdelingsformand 3F Høje – Taastrup 2012 - Valgt som faglig sekretær indenfor industri- og transportområdet hos 3F Høje–Taastrup. Politisk næstformand i 3F Ungdom. Uddannet butiksassistent i 2007 hos Føtex i Viborg.
Blogindlæg af Søren Grøn
man. 04. aug - 2014
man. 28. apr - 2014
tir. 08. okt - 2013
tir. 25. jun - 2013

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 25. juni, 2013, 09:30:01

Er fagbevægelsen DØD?

Fagbevægelsen har et stort ansvar for at forklare unge, hvorfor det er vigtigt at organisere sig. Vi skal forklare, at ordentlige løn og arbejdsforhold ikke er kommet af sig selv.

Mange unge tænker ikke over, at løn og arbejdsforhold ikke er kommet af sig selv. Men er det vigtigt, at man organiserer sig som ung?

Det er i dag ikke en selvfølge, at de unge lader sig organisere, men jeg tror simpelthen ikke de ved, hvad de fravælger. Derfor er det også vigtigt, at vi som fagforening går ud og oplyser om, hvad overenskomster er, og derfor er vi også meget positiv i 3F Ungdom omkring kampagnen ”er du ok?”, hvor man går ud og oplyser om, hvad en overenskomst er. 

I folkeskolen har det været meget lemfældigt, om de unge er blevet undervist i den danske arbejdsmarkedsmodel.

Den nuværende regering har taget ansvar for at oplyse de kommende folkeskoleelever om, hvad den går ud på, og hvordan den fungerer.

Hvis arbejdsstyrken ikke organiserer sig, så har EU klart sagt, at så kan vi ikke beholde den danske model. 

Som fagforening har vi et kæmpe ansvar for at komme ud og oplyse den generation, som har gået i skole under den borgerlige regering og som systematisk har nedprioriteret oplysningen om den danske model i folkeskolen. Har de måske en skjult dagsorden om, at de danske arbejdere skal have forringet overenskomster og gå ned i løn? Her må mit svar være klart JA!

Jeg ser det som en af de største udfordringer for det danske arbejdsmarked. Jeg ved ikke hvor mange, der er klar over det. En af de største udfordringer er, at hvis arbejdsstyrken i Danmark ikke organiserer sig, så har EU klart sagt, at så kan vi ikke beholde den danske model. 

Det vil betyde, at så kan vi ende som i Tyskland, hvor de har en lovfast mindsteløn. Det har haft den store konsekvens, at mange tyskere må have to job for at have til dagen og vejen. Er det det, vi ønsker?

Nej, fagbevægelsen er ikke død. Der er masser af medlemmer ude på arbejdspladserne, der skal tage det ansvar, blandt andet stemme til overenskomstforhandlingerne. Den indflydelse har de i modsætning til de gule forretninger, hvor man IKKE har mulighed for at stemme.

Ingenting kommer af sig selv. Så lad os alle tage et fælles ansvar, og få oplyst de unge om, hvorfor det er vigtigt at organisere sig i en rigtig fagforening!