22 Dec 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

DR beklager manglende dækning af landsmøde

Public service-station erkender fejl

DR beklager manglende dækning af landsmøde

En beklagelig fejl i DR's interne planlægning betød, at DR ikke dækkede Folkebevægelsen mod EU's landsmøde, skriver kulturministeren i et svar til Enhedslistens Søren Søndergaard.

På trods af, at DR havde registreret, at der var landsmøde i Folkebevægelsen mod EU, valgte de i år ikke at dække det. Det var en fejl, fastslår DR nu.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Danmarks Radio vil fremover dække landsmøderne i Folkebevægelsen mod EU.

Det er konklusionen i en redegørelse, som DR har givet til kulturminister Bertel Haarder (V), hvori det slås fast, at "DR dækker opstillingsberettigede partiers landsmøder".

Vi glæder os til at se DR på Folkebevægelsens næste landsmøde.
Freja Wedenborg, pressemedarbejder

Det var nemlig en "meget beklagelig fejl i DR's interne planlægning", der betød, at DR i år ikke udkom fra landsmødet, fremgår det af et svar fra Bertel Haarder til Enhedslistens Søren Søndergaard.

"DR's politiske redaktion har efterfølgende været i dialog med Folkebevægelsen mod EU om, hvordan det fremover kan undgås, at en lignende fejl opstår", skriver DR til Bertel Haarder.

Pressemedarbejder hos Fokebevægelsen mod EU, Freja Wedenborg, glæder sig over, at DR nu har fastslået, at det er en pligt for public service-stationen at dække landsmødet.

– Vi var i kontakt med DR flere gange op til landsmødet og på selve dagen, hvor vi fik at vide, at det var registreret i deres kalendersystem, men at de havde valgt ikke at dække det. Den beslutning er vi glade for, at DR nu har fortrudt.

– Vi har efterfølgende haft en god dialog med DR's ledelse, hvor vi har aftalt, hvordan vi undgår, at fejlen gentager sig fremover, og vi glæder os til at se DR på Folkebevægelsens næste landsmøde, siger Freja Wedenborg til Arbejderen.

EU-debatten i Danmark

Folketingsmedlem Søren Søndergaard havde bedt kulturministeren indhente Danmarks Radios egen vurdering af, om de leverer en alsidig og nuanceret dækning af den løbende EU-debat i Danmark, herunder om dækningen af Folkebevægelsens landsmøde den 12. - 13. marts 2016 skete ud fra normale journalistiske kriterier.

"DR mener at have en alsidig og nuanceret dækning af den løbende EU-debat i Danmark såvel som i udlandet", skriver DR i sit svar til Bertel Haarder. 

Samtidig slår DR også fast, at "DR dækker opstillingsberettigede partiers landsmøder. Niveauet for hvordan og hvor meget DR Nyheder dækker, vil dog fra gang til gang være afhængig af en konkret redaktionel vurdering foretaget på baggrund af normale journalistiske nyhedskriterier og prioriteringer. Der er derfor ikke defineret en fast format for, hvordan de enkelte landsmøder dækkes". 

>> Læs hele Bertel Haardes svar her.

Hvad er meningen?

Flere af Folkebevægelsens medlemmer har været stærkt utilfredse med, at DR ikke dækkede landsmødet.

"Hvad er meningen med konsekvent at fortie i alle nyhedsudsendelser og alle andre programmer, at Folkebevægelsen mod EU har holdt landsmøde i weekenden den 12. - 13. marts", spugte en af Arbejderens læsere, Ken Bruun fra Valby, i et åbent brev sendt til DR's ledelse og medarbejdere.

"Er meningen mon at forsøge at fremstille Folkebevægelsen mod EU som en ubetydelig organisation, der ikke har krav på offentlighedens eller mediernes opmærksomhed", skrev Ken Bruun blandt andet.

>> LÆS OGSÅ: Folkebevægelsens landsmøde forties

Det har DR ikke svaret på. Men overfor Folkebevægelsen mod EU har DR beklaget fejlen, fremgår det af redegørelsen til Bertel Haarder.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. apr. 2016 - 13:08   25. apr. 2016 - 12:07

EU-modstand

bi@arbejderen.dk
Folkebevægelsen mod EU
  • Folkebevægelsen mod EU arbejder på et tværpolitisk og ikke-racistisk grundlag for dansk udmeldelse af EU.
  • Bevægelsen blev stiftet under navnet Folkebevægelsen mod dansk medlemskab af EF i 1972.
  • Bevægelsen har i dag cirka 3300 medlemmer fordelt på omkring 60 lokale komitéer over hele landet.
  • 20 partier, organisationer og fagforeninger er kollektive medlemmer.
  • Ved valget til EU-parlamentet 26. maj 2019 fik Folkebevægelsen 3,7 procent af stemmerne. 102.101 vælgere satte deres kryds ved Liste N. Det var ikke nok til at sikre et mandat. Derfor vil Folkebevægelsen ikke være repræsenteret i EU-parlamentet de kommende fem år.
  • Ved valget i 2014 fik Folkebevægelsen 8,1 procent af stemmerne.